Τιμήθηκε η τριακονταετής αρχιερατεία του σεπτού ποιμενάρχη μας

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων από την ενθρόνισή του στην ιστορική μας μητρόπολη, πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία...
Τρίτη, 11 Μάιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τιμήθηκε η τριακονταετής αρχιερατεία του σεπτού ποιμενάρχη μας

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων από την ενθρόνισή του στην ιστορική μας μητρόπολη, πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του το σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο.
Στην κατάμεστη αίθουσα της Στέγης Νεότητος, την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, προλόγισε ο επιφανής μανιάτης φιλόλογος-ιστορικός και πολυγραφότατος συγγραφέας κ. Σαράντος Καργάκος.

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, ο κ. Καργάκος έπλεξε το εγκώμιο για το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς, εξαίροντας το πολυδιάστατο φιλανθρωπικό έργο του ποιμενάρχη μας, καθώς και της τοπικής μας Εκκλησίας.
Εις ένδειξη ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης, ο μανιάτης συγγραφέας προσέφερε στον κ. Ευστάθιο, μετά το πέρας της ομιλίας του, ένα από τα τελευταία αντίτυπα του βιβλίου του.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το κοινό παρακολούθησε το ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Κ. Γιαννιά με τίτλο «Ο Θεός, ο Άνθρωπος, ο Συνάνθρωπος», στο οποίο παρουσιάστηκαν διεξοδικά όλα τα ευαγή ιδρύματα της ιεράς μητροπόλεώς μας.
Το εν λόγω ντοκιμαντέρ ήταν μία προσφορά του κ. Γιαννιά προς το μητροπολίτη μας, με σκοπό τα έσοδα από την αγορά του dvd να διατεθούν για την ενίσχυση των ιδρυμάτων.

Το λόγο στο τέλος πήρε ο κ. Ευστάθιος, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε θερμά τόσο το σκηνοθέτη, όσο και τους παρευρισκομένους.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, πέραν του θεοφιλέστατου επισκόπου Ανδρούσης κ. Θεόκτιστου και των ιερέων της περιοχής μας, ο ταξίαρχος του ΚΕΕΜ κ. Αθ. Σαπουντζής, οι βουλευτές
ΝΔ του νομού μας κ.κ Αθ. Δαβάκης και Γρ Αποστολάκος, ο νομάρχης κ. Κώστας Φούρκας, ο πρόεδρος του ΔΣ Σπαρτιατών κ. Δ. Καραχάλιος, καθώς και άλλοι τοπικοί άρχοντες.   
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti