Πρωτομαγιά με μηνύματα στην ΙΜ Αγίων Τεσσαράκοντα

Παραδοσιακά σε χώρο δίπλα στο Μοναστήρι των Αγίων Τεσσαράκοντα εορτάστηκε φέτος η Πρωτομαγιά με αρκετό κόσμο από τα χωριά Αφυσσού,...
Παρασκευή, 07 Μάιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρωτομαγιά με μηνύματα στην ΙΜ Αγίων Τεσσαράκοντα

Παραδοσιακά σε χώρο δίπλα στο Μοναστήρι των Αγίων Τεσσαράκοντα εορτάστηκε φέτος η Πρωτομαγιά με αρκετό κόσμο από τα χωριά Αφυσσού, Χρύσαφα, Κοκκινόραχη, αλλά και από την Σπάρτη. Η Πρωτομαγιά γιορτάστηκε από τα τρία χωριά από κοινού και ύστερα από την επιτυχία που γνώρισε, αναμένεται του χρόνου, να είναι καλύτερα οργανωμένη με απώτερο σκοπό να θεσμοθετηθεί και να αποτελεί την μεγάλη εορτή της περιοχής με επίκεντρο την Ιερά Μονή των Αγίων Τεσσαράκοντα.
Κέφι, ησυχία, παιχνίδι μέσα στη φύση για τους μικρούς και εκλεκτά εδέσματα ψησταριάς περιελάμβανε το πρόγραμμα, ενώ δόθηκε και η δυνατότητα σε όλους να φτιάξουν τα μαγιάτικα στεφάνια τους και επίσης να επισκεφθούν τα μνημεία της περιοχής, όπως την Ιερά Μονή των Αγίων Τεσσαράκοντα, το μεταβυζαντινό πηγάδι, την καμαροσκεπή βυζαντινή κρήνη που είναι χτισμένη με αρχαία αγκωνάρια, τα βυζαντινά παρεκκλήσια της Ιεράς Μονής, (δηλ. την Αγία Βαρβάρα, τον Άγιο Γεώργιο και τον Προφήτη Ηλία), το Παλαιομονάστηρο των Αγίων Τεσσαράκοντα με τα ασκηταριά του στην χαράδρα του ποταμού Σωφρώνη, το Kαταφύγι.
Οι διοργανωτές εκτός από τα τραπεζοκαθίσματα και την σκίαση του χώρου με πολλές τέντες προσέφεραν κρασί, αναψυκτικά, καφέδες κλπ. από το «υπαίθριο καφενείο» που είχαν κατασκευάσει για το σκοπό αυτό. Επίσης διέθεσαν έτοιμα κάρβουνα από κεντρική φωτιά που είχαν ανάψει και ψησταριές σε όσους δεν διέθεταν.
Την επιμέλεια και την οργάνωση είχαν ο Αγροτικός Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Αφυσσού «ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ», ο Αθλητικός Όμιλος Χρυσάφων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοκκινόραχης «Ο ΠΑΡΝΩΝ», τα μέλη των οποίων έστειλαν και το δικό τους μήνυμα στους ιθύνοντες για την ανεπανόρθωτη υποβάθμιση που υφίσταται ο ιερός τόπος από την ύπαρξη και 40χρονη λειτουργία του σκουπιδότοπου του Δήμου Σπαρτιατών. Χαρακτηρίζουν μάλιστα ως πράξη βλασφημίας την παράταση
με οποιοδήποτε τρόπο της λειτουργίας του σκουπιδότοπου είτε με την ανεξέλεγκτη διάθεση των σκουπιδιών είτε με την δεματοποιημένη σύμμεικτη μορφή των απορριμμάτων και ζητούν άλλη τύχη για την περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti