Συνεχίζουν τις διεκδικήσεις τους οι Φίλοι του Μουσείου Σπάρτης

Με νέο πλέον ΔΣ, οι «Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, Παναγιώτης Σταματάκης» συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, με κατεύθυνση την ανέγερση...
Τετάρτη, 24 Μάρτιος 2010 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνεχίζουν τις διεκδικήσεις τους οι Φίλοι του Μουσείου Σπάρτης

Με νέο πλέον ΔΣ, οι «Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, Παναγιώτης Σταματάκης» συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, με κατεύθυνση την ανέγερση του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στο οικόπεδο «Χυμοφίξ»
Κατόπιν των πρόσφατων αρχαιρεσιών στο Σωματείο, κατά την πρώτη συνεδρίασή του το ΔΣ πραγματοποίησε επισκόπηση του ζητήματος του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου και των σχετικών κινήσεων και επαφών που έχει προγραμματίσει, ενώ επιβεβαιώθηκαν οι στόχοι που καταστατικά έχουν τεθεί για την προστασία και ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών του τόπου.
Οι φίλοι του Μουσείου δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις παρεμβάσεις τους για την προώθηση της ανέγερσης του Νέου Μουσείου δίπλα στον Ευρώτα και όπως μάλιστα σημείωσαν, θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες συντήρησης και επανέκθεσης του υπάρχοντος ιστορικού κτηρίου του Μουσείου, το οποίο σε κάθε περίπτωση, τονίζουν, θα παραμένει το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης τουλάχιστον για τα αμέσως επόμενα χρόνια.  Βασικό θέμα παρέμβασης εξακολουθεί να αποτελεί για το Σωματείο η προστασία και η οργανωμένη ανάδειξη των υπαρχόντων αρχαιολογικών χώρων, γύρω και μέσα στην πόλη της Σπάρτης. Λόγος γίνεται για την ακρόπολη-θέατρο, το Ιερό Ορθίας Αρτέμιδος, το Μενελάϊον, το Αμυκλαίο, απαλλοτριωμένα οικόπεδα και διατηρούμενα κατά χώραν ψηφιδωτά, όπως η Αρπαγή της Ευρώπης, ο Ορφέας κ.ά.
Στοχεύοντας σταθερά από την ημέρα ίδρυσής του στην κινητοποίηση και το συντονισμό των θεσμικών φορέων της πόλης αλλά και του νομού, τα μέλη του Σωματείου εξακολουθούν να πιστεύουν, ότι μόνο με την κοινή συντονισμένη δράση όλων, μπορούν να επιλυθούν κρίσιμα αναπτυξιακά θέματα.
Συγκεκριμένα λοιπόν, η ύπαρξη σύγχρονων μουσειακών αλλά και οργανωμένων-επισκέψιμων αρχαιολογικών χώρων, αποτελούν τα πλέον κρίσιμα, αναπτυξιακά ζητήματα της Σπάρτης και του νομού γενικότερα, όπως επισημαίνουν.
Αναφορικά με τις πρωτοβουλίες που εμφανίστηκαν στον Τύπο της Σπάρτης και στο Διαδίκτυο τις προηγούμενες ημέρες, δηλώνουν ότι ενώ αποτελούν θετικό και ελπιδοφόρο γεγονός, δείχνουν να αγνοούν σημαντικές παραμέτρους του ζητήματος του μουσείου, αλλά και να παραγνωρίζουν τα συμπεράσματα από τη μέχρι τώρα πορεία των διεκδικήσεων.
Αναγνωρίζοντας βέβαια τις αγαθές τους προθέσεις, καλούν τους ίδιους, όπως και κάθε ευαισθητοποιημένο και ενεργό συμπολίτη, να συμπαραταχθούν στην πιο πλατιά και ενωτική διεκδίκηση της Σπάρτης. Εξάλλου τονίζουν πως στα δεκατρία χρόνια αγώνων και προσπαθειών των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου, «ποτέ οι δράσεις δεν ήταν μυστικές και ποτέ δεν χρειάστηκαν ειδικά διαπιστευτήρια για το αυτονόητο: την ελεύθερη συμμετοχή στις δράσεις και τις τάξεις του Σωματείου».
Το νέο ΔΣ, όπως συγκροτήθηκε σε Σώμα, αποτελείται από τους κκ:
- Γιώργο Γιαξόγλου, πρόεδρο
- Αιμιλία Μπακούρου, αντιπρόεδρο
- Βασίλη Γεωργιάδη, γραμματέα
- Ιωάννα Κατσουγκράκη, ταμία
- Ευστράτιος Δούνιας, μέλος
- Ευστάθιος Μπεκιάρης, μέλος
- Γεωργία Κακούρου-Χρόνη, μέλος

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα