Πάνε για νέα εκλογή προέδρου ΔΣ, εν τω μέσω κατηγοριών και καταγγελιών για ατασθαλίες στο Δήμο

Νέο μπαράζ αντεγκλήσεων μεταξύ των δημοτικών συμβούλων πυροδότησε το «κάζο» της εσφαλμένης εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του προέδρου του...
Τρίτη, 23 Μάρτιος 2010 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πάνε για νέα εκλογή προέδρου ΔΣ, εν τω μέσω κατηγοριών και καταγγελιών για ατασθαλίες στο Δήμο

Νέο μπαράζ αντεγκλήσεων μεταξύ των δημοτικών συμβούλων πυροδότησε το «κάζο» της εσφαλμένης εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σπαρτιατών.
Δημοσίως μέσω ραδιοφωνικών συνεντεύξεων αυτή τη φορά, άνοιξε πόλεμος μεταξύ του δημοτικού συμβούλου κ. Νίκου Σελίμου και του αναδειχθέντος προέδρου του ΔΣ κ. Δημήτρη Καραχάλιου. Με αφορμή την παράτυπη διαδικασία, ο κ. Σελίμος δε δίστασε να κάνει λόγο για κλίκες στο ΔΣ και να καταγγείλει σωρεία ανορθολογικών και παράτυπων χειρισμών του Δήμου Σπαρτιατών.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό FLY και στην εκπομπή «Λακωνία χωρίς σύνορα», ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού διαχώρισε τη θέση του από το ΔΣ Σπαρτιατών, ζητώντας συγγνώμη από τους πολίτες για τις συχνές παλινωδίες που λαμβάνουν χώρα σ’ αυτό.  Παράλληλα, τόνισε την άποψη ότι μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον το έργο του δεν μπορεί να καταστεί φανερό.
Εξαπέλυσε κατηγορίες σε μερίδα δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι, όπως ισχυρίστηκε, κρατούσαν επί μήνες στο δημαρχιακό θώκο έναν άνθρωπο βαριά άρρωστο, κατόπιν μάλιστα μυστικής συμφωνίας μαζί του, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις δικές τους επιδιώξεις.
Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι οι ίδιοι άνθρωποι οδήγησαν με τις πράξεις τους τον κ. Χρήστο Πλειώτα στην ανεξαρτητοποίησή του και πως έχουν «βιδωθεί» στην καρέκλα τους, αποκαλώντας τους «αυλή» του κ. Αντωνάκου. 
Ο κ. Σελίμος, παραδέχτηκε ότι ο κόσμος έχει αγανακτήσει από τα όσα τραγελαφικά διαδραματίζονται σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με απόδειξη τα πρόσφατα γιουχαΐσματα και τις ύβρεις που ακούστηκαν πρόσφατα κατά συμβούλων, εντός του δημαρχιακού μεγάρου.
Ταυτόχρονα, κατήγγειλε τη δημιουργία πλατείας στα Καλύβια Σοχάς δίχως την απαραίτητη ενημέρωση και έγκριση του έργου από το ΔΣ, ενώ έκανε λόγο για τιμολόγιο 5.500 ευρώ για αγορά κεραίας  ίντερνετ, τη στιγμή που το πραγματικό κόστος εγκατάστασής της ήταν 500 ευρώ.
Με τη χαρακτηριστική φράση «χρωστάνε σε όποιον μιλάει ελληνικά», υποστήριξε ότι έχουν δημιουργηθεί τεράστια χρέη στο δήμο, ενώ καταφέρθηκε εναντίον του κ. Καραχάλιου, σχολιάζοντας αρνητικά το μέχρι τώρα έργο του.
Συγκεκριμένα τόνισε, ότι με την ανάληψη των νέων καθηκόντων του  ο -ακυρωθείς- νέος πρόεδρος του ΔΣ δεν λειτούργησε διόλου δημοκρατικά, αφού, του αφαίρεσε το λόγο και εξαπέλυσε εναντίον του υβριστικούς χαρακτηρισμούς, όπως «χαφιές» και πνευματικά κατώτερος άνθρωπος.
Τη δική του άποψη στις κατηγορίες του κ. Σελίμου, έδωσε ο κ. Δημ. Καραχάλιος, μιλώντας στην ίδια εκπομπή.
Ξεκαθαρίζοντας αρχικά πως δεν υφίσταται κανένα παρασκήνιο αλλά ούτε και υποτιθέμενες «κλίκες» στους κόλπους του δημοτικού συμβουλίου, χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του κ. Σελίμου ως «παραμύθια», κατηγορώντας τον με τη σειρά του για παραποίηση της αλήθειας.
Τόνισε δε, ότι όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος από το έργο τους, εξηγώντας παράλληλα πως η αιτία που τον ώθησε να ασχοληθεί με τα κοινά ήταν η ανιδιοτελής προσφορά στην πόλη και όχι ο πλουτισμός. Στο συγκεκριμένο θέμα σημείωσε χαρακτηριστικά, ότι η ενασχόληση του με το δήμο ήταν απόφαση που προέκυψε, αφού είχε αποκατασταθεί επαγγελματικά και οικονομικά και επομένως δεν είχε κανένα κερδοσκοπικό όφελος.
Ωστόσο ισχυρίστηκε, ότι ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού από τη θέση που κατέχει έχει εισπράξει ποσά άνω των 100.000 ευρώ και δε δικαιούται να κάνει λόγο για πλουτοκρατικές προθέσεις άλλων μελών.
Στόχος του ιδίου, όπως επεσήμανε, είναι η ενότητα η οποία έχει λείψει από το δημοτικό συμβούλιο, για την επίτευξη της οποίας μάλιστα δεσμεύτηκε να μεριμνήσει.
Αναφερόμενος στο ζήτημα των οικονομικών του δήμου, επεσήμανε πως όχι μόνο δεν έχει χρέη, αλλά υπάρχει πλεόνασμα 5,5-6 εκατομμύρια ευρώ.
Σε σχετική ερώτηση που του ετέθη αναφορικά με το οδικό δίκτυο της πόλης μας, ο κ. Καραχάλιος κατέθεσε την άποψη ότι έχει δοθεί ένα υπέρογκο ετήσιο ποσό, μεγαλύτερο από κάθε άλλη χρονιά, αλλά η Περιφέρεια Πελοποννήσου παράνομα και παράτυπα καθυστερεί τα έργα.
Απαντώντας  στο θέμα του τιμολογίου των 5.500 ευρώ για την εγκατάσταση κεραίας ίντερνετ, αλλά και αυτό της δημιουργίας πλατείας στα Καλύβια Σοχάς χωρίς την απαιτούμενη έγκριση του ΔΣ, δήλωσε, πως ο κ. Σελίμος δεν έχει διατελέσει αντιδήμαρχος για να γνωρίζει την ακολουθούμενη διαδικασία, ενώ επεσήμανε το γεγονός  ότι για το θέμα της πλατείας έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Τέλος, ο κ. Καραχάλιος προέτρεψε τον κ. Σελίμο να προσκομίσει τα στοιχεία που έχει -αν έχει- στον Εισαγγελέα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρηθεί «αναξιόπιστος, συκοφάντης και αχαρακτήριστος». Αναφορικά με την καθυστέρηση της παραίτησης του κ. Σαράντου Αντωνάκου ξεκαθάρισε πως ήταν επιθυμία του ίδιου του πρώην δημάρχου και του οικογενειακού του περιβάλλοντος, ενώ όλες οι διαδικασίες ανάδειξης νέου δημάρχου υπήρξαν διαφανείς και καθαρές. Πρόσθεσε μάλιστα, πως όσοι το αμφισβητούν, θα έπρεπε να ήταν παρόντες στην εκλογική διαδικασία για να εκφράσουν την αντίθεσή τους, να καταψηφίσουν ή να δηλώσουν την ουδετερότητά τους και όχι να απαξιώνουν την εν λόγω ψηφοφορία.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος