Στον Εισαγγελέα το θέμα των μεταναστών. Καταγγέλλουν προβλήματα δημόσια τάξης και υγείας

Τα συχνά περιστατικά βίας που έχουν ανησυχήσει τελευταία τους κατοίκους του Έλους,  αλλά και οι συνθήκες στις οποίες διαβιούν οι...
Σάββατο, 20 Μάρτιος 2010 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Τα συχνά περιστατικά βίας που έχουν ανησυχήσει τελευταία τους κατοίκους του Έλους,  αλλά και οι συνθήκες στις οποίες διαβιούν οι μετανάστες στην περιοχή, οδήγησαν μερίδα πολιτών να υποβάλει αναφορά στον εισαγγελέα που συνοδεύεται  από τις 260 υπογραφές τους. Αναφέρεται συγκεκριμένα:
«Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα, τον τελευταίο καιρό στο Έλος Λακωνίας έχει συγκεντρωθεί και μένει μεγάλος αριθμός αλλοδαπών υπηκόων Πακιστάν σε οικίες εντός του χωριού καθώς και σε στάβλους στα γύρω κτήματα και συγκεκριμένα σε οικίες των….., ίσως και σε άλλες, με αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλών προβλημάτων και διάπραξη ποινικών αδικημάτων από αυτούς σε βάρος των κατοίκων του χωριού.
Φανταστείτε με βάση των αριθμό των καταλυμάτων για τι πληθυσμό μιλάμε, όταν είναι γνωστός σε όλους ο τρόπος με τον οποίο διαμένουν, κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο.
Στο χωριό πλέον έχει δημιουργηθεί σοβαρότατο πρόβλημα δημόσιας τάξης και υγείας. Έχουν γίνει εκ μέρους των πακιστανών επιθέσεις με μαχαίρια σε γυναίκες νέες και ηλικιωμένες με σκοπό τη συνουσία, θώπευση γυναίκας, λεκτικές προκλήσεις για συνουσία σε γυναίκα, βιασμός και κακοποίηση αιγοπροβάτων, εμφανή συνουσία μεταξύ τους και λοιπών άσεμνων χειρονομιών εντός άκτιστων και μη περιφραγμένων χώρων και χέρσων κτημάτων, προσβάλλοντας έτσι τη δημόσια αιδώ και τα χρηστά ήθη. Όπως, επίσης, κλοπές πουλερικών και ζώων, θανάτωση και ημιτεμαχισμό ζώων.
Τα σκουπίδια δε και το ξεχείλισμα των βόθρων, το γεγονός ότι φτύνουν πάνω στους δρόμους που περνούν, ότι δεν πλένονται και πόσο μάλλον περισσότερο ότι πρόκειται για ανθρώπους που δεν είχαν και έχουν ούτε τη στοιχειώδη περίθαλψη υγείας, σαφώς και αποτελεί κίνδυνο υγείας για τους κατοίκους. Συχνές είναι δε οι επισκέψεις τους στο φαρμακείο του χωριού, όπου ζητούν να πάρουν φάρμακα προς αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Το αίσθημα ασφάλειας έχει κατακερματισθεί. Από νωρίς πλέον οι νοικοκυρές κλειδώνουν τις αυλόπορτες και η κυκλοφορία πεζών γυναικών και μικρών παιδιών σταματά, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος και η λιγοστή αστυνομική δύναμη του τμήματος Βλαχιώτη αδυνατεί, παρά τις προσπάθειες που κάνει να λύσει το πρόβλημα, αν και όλη την ώρα το περιπολικό με το διοικητή του τμήματος βρίσκεται στο Έλος.
Τι θα γίνει αν τελικά βιαστεί κάποια γυναίκα ή παιδί; Τι παράδειγμα παίρνουν τα μικρά παιδιά, όταν βλέπουν άντρες να περπατούν χέρι - χέρι και να χαριεντίζονται σα να μη συμβαίνει τίποτα; Τι θα γίνει αν ξεσπάσει κάποια επιδημία; Πως θα εξιχνιαστούν διαπραχθέντα αδικήματα, όταν αυτά τελούνται από άτομα αγνώστων στοιχείων και δύσκολα αναγνωρίσιμων από τους παθόντες, μιας και μοιάζουν μεταξύ τους; Γιατί το κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών στη Σπάρτη να μη λειτουργεί; Το χωριό πλέον αμαυρώνεται και υφίσταται πλήρη υποβάθμιση. Τι θα γίνει ακόμα άραγε, τώρα που οι δουλειές λιγοστεύουν και θα αντιμετωπίσουν εντονότερα το πρόβλημα της σίτισης, και
ποσό ακόμα να το πούμε λαϊκά θα αντέξουν τα κοτέτσια, οι στάβλοι και οι μπαξέδες λαχανικών; Πως θα προστατευθούν οι πολίτες και πως θα αντιδράσουν όταν τους πιάσουν να προξενούν ζημιές στις περιουσίες τους; Τα ως άνω γεγονότα και η αδυναμία των αρμοδίων αρχών μήπως οδηγούν τους πολίτες στο να πάρουν το νόμο στα χέρια τους;
Παρακαλούμε όπως οι διαμένοντες πακιστανοί στο χωριό ελεγχθούν για το αν πρόκειται για οικονομικούς μετανάστες ή λαθρομετανάστες, οι ενοικιάζοντας καταλύματα στους αλλοδαπούς ελεγχθούν εάν νομίμως προβαίνουν σε ενοικίαση αυτών, εάν οι ενοικιαζόμενοι χώροι πληρούν τους όρους υγιεινής και δεν είναι νοσογόνοι και επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, όπως και κάθε δημόσια αρχή - υπηρεσία να κάνουν επιτέλους τις απαραίτητες ενέργειες αρμοδιότητας τους,
Σ’ αυτό το σημείο θέλουμε να τονίσουμε ότι σίγουρα αποτελεί αναμφισβήτητο δικαίωμα ο κάθε πολίτης να διαχειρίζεται την περιουσία του όπως θέλει, όμως σε καμία περίπτωση δε μπορεί να δημιουργεί κοινωνικό πρόβλημα και να διαταράσσει την ζωή των γύρω του.
Παρακαλούμε πάρα πολύ για τα κατά νόμο».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα