Νέος πρόεδρος εξελέγη ο Δημήτρης Καραχάλιος

Το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Σπάρτης, συνήλθαν τα μέλη του ΔΣ για την εκλογή νέου...
Παρασκευή, 19 Μάρτιος 2010 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νέος πρόεδρος εξελέγη ο Δημήτρης Καραχάλιος

Το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Σπάρτης, συνήλθαν τα μέλη του ΔΣ για την εκλογή νέου προέδρου, ύστερα από τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης του κ. Χρήστου Πλειώτα.
Νέος πρόεδρος του ΔΣ Σπαρτιατών εξελέγη, με ισχνή πλειοψηφία, ο κ. Δημήτρης Καραχάλιος, ο οποίος μάλιστα είχε προταθεί για τη συγκεκριμένη θέση, από τον ίδιο το δήμαρχο κ. Χρήστο Πατσιλίβα.
Η δεύτερη υποψηφιότητα αφορούσε στον πρόεδρο του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης κ. Νίκο Σελίμο, ο οποίος μάλιστα δήλωσε ρητά στο λόγο του, ότι εφόσον εκλεγεί θα υπάρξουν αλλαγές σε ορισμένα πράγματα. Τόνισε δε, ότι μόνο έτσι θα απαντήσει στις μομφές του δημάρχου και «της παρέας του» που τον αποκαλούν αγράμματο.  Από την πλευρά του ο κ. Καραχάλιος αποδεχόμενος την πρόταση του κ. Πατσιλίβα, επεσήμανε πως η υποψηφιότητα του δε σχετίζεται με φημολογούμενες στρατηγικές αλλά αποτελεί τον καλύτερο τρόπο στήριξης στο νέο δήμαρχο.
Υποσχέθηκε μάλιστα, ότι εφόσον εκλεγεί, θα πράξει τα δέοντα ώστε να πρυτανεύσουν η αυτοκυριαρχία, η αξιοπρέπεια και η ταπεινοφροσύνη. Δεσμεύτηκε επίσης, να εφαρμόσει πιστά τον κανονισμό λειτουργίας του ΔΣ, που ομόφωνα οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας ψήφισαν, ενώ πρόσθεσε ότι θα πασχίσει ώστε η λέξη «προεδρεύω», να ταυτιστεί με τις έννοιες «εμπνέω, ενώνω, συνθέτω, ενεργοποιώ και επηρεάζω».
Εν συνεχεία, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΔΔ, ο δεύτερος σε ψήφους σύμβουλος -κατόπιν της παραίτησης του κ. Πλειώτα- κ. Παρασκευάς Καλομοίρης, κάλεσε τους συμβούλους της συμπολίτευσης να αποφασίσουν για τη θέση του προέδρου του ΔΣ.
Η πρώτη ενδοπαραταξιακή ψηφοφορία δεν έβγαλε αποτέλεσμα, καθώς έξι σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ του κ. Καραχάλιου, πέντε υπέρ του κ. Σελίμου, ενώ ο κ. Σουρλής δήλωσε «παρών». Κατά τη δεύτερη φάση, ο κ. Καραχάλιος συγκέντρωσε συνολικά επτά ψήφους, μετά τη μεταστροφή του κ. Σουρλή υπέρ του, με κατάληξη να είναι και ο τελικός διεκδικητής της θέσης.
Σε τρίτη φάση, το σύνολο του Σώματος κλήθηκε να εγκρίνει την απόφαση της πλειοψηφίας, με την αντιπολίτευση να δηλώνει απλά «παρών» και τον ανεξάρτητο πλέον κ. Πλειώτα να καταψηφίζει. Οι θετικές ψήφοι που έλαβε ο κ. Καραχάλιος ήταν πλέον της δικής του αυτές των κ.κ Κανακάκου, Καλομοίρη, Σουρλή, Σακελλαράκου, Κανελλάκη και της κ. Παπαποστόλου. Την αρνητική τους ψήφο έδωσαν οι κ.κ. Σμυρνιός, Ρήγας, Σελίμος, Κορίνης και Κουτσόγιωργας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα