Χρυσό το «Δωρικό» της ΕΑΣ Λακωνίας

Σημαντικές διακρίσεις επεφύλαξε για τη Λακωνία το μεγάλο ετήσιο ραντεβού της ελαιοκομίας που δόθηκε στο εκθεσιακό κέντρο του Οργανισμού Λιμένος...
Τετάρτη, 17 Μάρτιος 2010 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χρυσό το «Δωρικό» της ΕΑΣ Λακωνίας

Σημαντικές διακρίσεις επεφύλαξε για τη Λακωνία το μεγάλο ετήσιο ραντεβού της ελαιοκομίας που δόθηκε στο εκθεσιακό κέντρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς από 12 έως 14 Μαρτίου
Τα επίσημα εγκαίνια του 4ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς πραγματοποιήθηκαν στις 6 το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής παρουσία της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνας Μπατζελή.
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ διεξήχθη ο 2ος Διαγωνισμός Ελληνικών Εξαιρετικά Παρθένων Ελαιολάδων, στον οποίο ο νομός μας απέσπασε τέσσερα βραβεία.
Στην κατηγορία «μεσαία ένταση φρουτώδους», χρυσό βραβείο γεύσης έλαβε το «Δωρικό» της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας, ενώ με το αργυρό βραβεύτηκε το «Χελιώτης» της ομώνυμης λακωνικής εταιρείας.
Εξάλλου, στην κατηγορία «ισχυρή ένταση φρουτώδους» το Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης ελαιόλαδο της ΕΑΣΛ πήρε αργυρό γεύσης με το χάλκινο να ανήκει στο ελαιόλαδο «Φιλαίος» της Κοινοπραξίας Αγροτικών Συνεταιρισμών Επιδαύρου Λιμηράς.
Σε δηλώσεις στο «ΛΤ» ο πρόεδρος της ΕΑΣΛ κ. Προκοβάκης τόνισε ότι το «Δωρικό» είναι ένα λάδι ευρείας κατανάλωσης και εξέφρασε την ελπίδα το χρυσό βραβείο που έλαβε να έχει τον ανάλογο αντίκτυπο στις πωλήσεις του.
Παράλληλα με την έκθεση και το διαγωνισμό πραγματοποιήθηκε συνέδριο για την ελιά και το ελαιόλαδο.
Σε συζήτηση που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής με θέμα «Το παρόν και η προοπτική του ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς» συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λακωνίας κ. Νίκος Προκοβάκης.
Στην όλη διοργάνωση την ένωση εκπροσώπησε ο χημικός της κ. Μενέλαος Μιχαλακάκος.
Το Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς οργανώνουν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού και η Νομαρχία Πειραιά.
Κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, σκηνοθέτης κ. Μανούσος Μανουσάκης απευθύνοντας χαιρετισμό αναφέρθηκε στη σημασία παρόμοιων εκδηλώσεων, φέροντας ως παράδειγμα τη σχετική γιορτή στη Σελλασία. Συγκεκριμένα τόνισε:
Ζούμε σε μια εποχή όπου όλες οι αξίες που θεωρούσαμε αναλλοίωτες καταρρέουν.
Ζούμε σε μια εποχή όπου ό,τι μας έδινε ελπίδα έχει διαψευσθεί.
Ζούμε σε μια εποχή όπου περιμένουμε κάτι καινούργιο να γεννηθεί.
Ζούμε σε μια εποχή που μας διδάσκει ότι αυτό το καινούργιο πρέπει να το δημιουργήσουμε μόνοι μας.
Ζούμε σε μια εποχή όπου και η πιο μικρή μας πράξη μας δημιουργεί ιστορία.
Το να συγκεντρωνόμαστε στο φεστιβάλ κάθε χρόνο για να προβάλλουμε την ελιά και το ελαιόλαδο, προϊόντα που είναι δεμένα με την ιστορία της Ελλάδας, δημιουργεί ιστορία.
Όπως και η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού που διοργανώνουμε στην Σελλασία της Λακωνίας εδώ και έξι χρόνια - από όπου ξεκίνησαν και οι υπόλοιπες εξορμήσεις μας σε όλη την Ελλάδα- δημιουργεί ιστορία.
Μα θα μου πείτε κάνοντας κάτι τόσο απλό όσο μια γιορτή ή μια έκθεση, που ανάλογες με αυτήν γίνονται τόσες, δημιουργεί ιστορία; Δεν ακούγεται κάπως βαρύγδουπο;
Όχι - γιατί «κάνοντας» κάτι δημιουργείς! Δημιουργείς μια  καινούργια σχέση με τεράστια διαφορά:
Δεν ζητάς – προσφέρεις!
Οι έλληνες παραγωγοί έρχονται στην Αθήνα - στο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, για να προσφέρουν την απαράμιλλη ποιότητα των προϊόντων τους, για να δείξουν ότι ο αγώνας τους και ο κόπος τους ανταμείβονται με τα δώρα της φύσης που σέβονται.
Όταν σέβεσαι την φύση αυτή σε αμείβει.
Σε μια δύσκολη εποχή οι έλληνες παραγωγοί επιλέγουν να αγωνιστούν καλυτερεύοντας τα προϊόντα τους και να ανταγωνιστούν τα διεθνή ολιγοπώλια με την ποιότητα.
Είμαστε σίγουροι ότι με τις δράσεις τους θα βρουν την λύση από την κρίση στηριγμένοι στις δυνάμεις τους και στην αγάπη τους για τα δημιουργήματά τους.
Ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν και συνεισέφεραν για την υλοποίηση του Φεστιβάλ Ελιάς και Ελαιολάδου και σας ευχαριστούμε που ήρθατε για να μοιραστούμε μαζί σας την ποιότητα και την αισιοδοξία μας.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα