Ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης «συμμετέχει» και στηρίζει

Στην πρωτοβουλία στήριξης των ανέργων καταναλωτών συμμετέχει εθελοντικά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, κατόπιν ανακοίνωσης του προέδρου της, κ. Βασίλη...
Τρίτη, 16 Μάρτιος 2010 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης «συμμετέχει» και στηρίζει

Στην πρωτοβουλία στήριξης των ανέργων καταναλωτών συμμετέχει εθελοντικά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, κατόπιν ανακοίνωσης του προέδρου της, κ. Βασίλη Κορκίδη
Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για συμμετοχή όλων των φορέων της αγοράς προκειμένου να ενισχυθεί η αγοραστική δύναμη των ανέργων, το ελληνικό εμπόριο προτίθεται να συμμετάσχει σε αξιόλογες ενέργειες για την καταπολέμηση των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν σήμερα.
Προς την κατεύθυνση αυτή λοιπόν, προβλέπεται η έκδοση ειδικής εκπτωτικής κάρτας από τον ΟΑΕΔ, με την επίδειξη της οποίας θα παρέχεται η δυνατότητα σε ανέργους να αγοράζουν με ειδική έκπτωση. Το σημαντικό αυτό βήμα θα πραγματοποιηθεί με το πέρας της περιόδου των εκπτώσεων και θα ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ωστόσο, η έκπτωση που θα «απολαμβάνουν» οι καταναλωτές θα καθορίζεται με βάση τη διακριτική ευχέρεια της κάθε εμπορικής επιχείρησης, από τα καταστήματα-μέλη των 255 Εμπορικών Συλλόγων σε όλη την Ελλάδα.
Η ΕΣΕΕ έχει ήδη ενημερώσει τους εμπορικούς συλλόγους-μέλη της και προτίθεται να στηρίξει την πρωτοβουλία αυτή, με την δημιουργία και την διανομή αφισέτας ή αυτοκόλλητου το οποίο θα βρίσκεται στις προθήκες των καταστημάτων με το σύνθημα «Συμμετέχω». 
Το παρών στο κάλεσμα της ΕΣΕΕ για συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα, έδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης, ο οποίος μάλιστα με αφορμή τη χθεσινή εορτή της καθιερωμένης παγκόσμιας ημέρας του καταναλωτή, απηύθυνε ανοικτή επιστολή σε όλους τους καταναλωτές της πόλης μας.
Σε μία προσπάθεια εμπέδωσης των σχέσεων εμπιστοσύνης με το αγοραστικό κοινό, τίθεται στο επίκεντρο η ιδέα της προώθησης και διακήρυξης του αμοιβαίου συμφέροντος επιχειρηματία-πελάτη, σημείωσε αρχικά στην επιστολή του, το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου.
Αναλυτικότερα, αναφέρθηκαν τα εξής:
«Οι σχέσεις των δυο πλευρών δεν είναι ανταγωνιστικές. Το όφελος των εμπόρων μεγιστοποιείται όταν οι πελάτες φεύγουν απόλυτα ικανοποιημένοι από τα καταστήματα και έχουν κίνητρο να παραμείνουν στην αγορά της Σπάρτης.
Σε εποχές δύσκολες για το εμπόριο και τις επιχειρήσεις μας, εποχές όπου και το τελευταίο ευρώ είναι σημαντικό για την επιβίωση μας, η στήριξη της ντόπιας αγοράς από τους καταναλωτές είναι καθοριστική. Εκτίμηση δική μας είναι ότι τα χρήματα που μένουν στην πόλη μας κάνουν κύκλο βοηθώντας στην ανάπτυξη της Σπάρτης και γενικότερα του νομού Λακωνίας,
Η αγορά της Σπάρτης διαθέτει μεγάλη ποικιλία αγαθών που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις του καταναλωτή, σε ποιότητα και διαφορετικά επίπεδα τιμών κατά περίπτωση. Ο δικός μας αγώνας για ευχαριστημένους καταναλωτές είναι καθημερινός. Η 15η Μαρτίου είναι απλά μια αφορμή να τονίσουμε το ενδιαφέρον μιας
- Τη φετινή χρονιά λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης και προς ένδειξη αλληλεγγύης προς τους ανέργους συμπολίτες μας δηλώνουμε παρόντες στο πρόγραμμα Συμμετέχω της ΕΣΕΕ, με σκοπό την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των ανέργων καταναλωτών.
- Στηρίζουμε: την πανελλαδική καμπάνια της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ταμειακές παντού, αποδείξεις από όλους).
- Υιοθετούμε το κάλεσμα της ΕΣΕΕ στο ελληνικό εμπόριο, να επιδείξει οικονομικό και κοινωνικό πατριωτισμό απορροφώντας την αύξηση του ΦΠΑ.
Οι έμποροι της Σπάρτης έχουν αποδείξει το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού που τους διακρίνει στην πάροδο του χρόνου. Είμαστε σίγουροι ότι κανένα μεμονωμένο περιστατικό δεν μπορεί να διασαλεύσει την σχέση εμπιστοσύνης που καθημερινά οικοδομείται ανάμεσα στους Σπαρτιάτες καταναλωτές και τον Εμπορικό κόσμο της πόλης».
Άλλωστε, ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης κάλεσε όσους εκ των συναδέλφων επιθυμούν να συμμετέχουν στο ανωτέρω πρόγραμμα, να επικοινωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα: 27310-29409 και  27310-25844.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα