Έρχεται η παραίτηση Αντωνάκου

Καθ οδόν βρίσκεται η πολυαναμενόμενη και μέχρι πρόσφατα αμφισβητούμενη παραίτηση του δημάρχου Σπαρτιατών Σαράντου Αντωνάκου. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, η...
Σάββατο, 30 Ιανουάριος 2010 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Καθ οδόν βρίσκεται η πολυαναμενόμενη και μέχρι πρόσφατα αμφισβητούμενη παραίτηση του δημάρχου Σπαρτιατών Σαράντου Αντωνάκου. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, η στενή του συνεργάτης δημοτική σύμβουλος Μεταξία Παπαποστόλου κλήθηκε σήμερα να παραλάβει το έγγραφο της παραίτησής του.
Όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, καθήκοντα δημάρχου θα αναλάβει ο πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος (Χρήστος Πλειώτας), με σκοπό να συντονίσει τις διαδικασίες για την εκλογή νέου δημάρχου από τη συμπολίτευση.

Τη θέση του κ. Αντωνάκου, κατά τα συμφωνηθέντα και εκτός απροόπτου, προτίθεται να διεκδικήσει ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Πατσιλίβας. Μέχρι στιγμής, φέρεται ως ο επικρατέστερος έναντι του αντιδημάρχου Παρασκευά Καλομοίρη, ο οποίος είχε αρχικά εκφράσει ανάλογη πρόθεση.

Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι η εκλογή του νέου δημάρχου θα είναι οριακή, καθώς έξι σύμβουλοι της συμπολίτευσης δηλώνουν πως θα ψηφίσουν λευκό. Σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τη δημοτική αρχή, αφού την ισχνή πλειοψηφική δύναμη του νέου αρχηγού ενδέχεται να "δοκιμάσει" η στάση που θα τηρήσει ο επιλαχών δημοτικός σύμβουλος.
                                                                                                                                         Χ.Χ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti