Διακομματική διαβούλευση για τον εκλογικό νόμο ζητά ο Α. Σαμαράς

Με επιστολή του προς τους τέσσερις αρχηγούς των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζητά να υπάρξει...
Σάββατο, 09 Ιανουάριος 2010 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διακομματική διαβούλευση για τον εκλογικό νόμο ζητά ο Α. Σαμαράς

Με επιστολή του προς τους τέσσερις αρχηγούς των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζητά να υπάρξει διακομματική διαβούλευση για τον εκλογικό νόμο από μηδενική βάση, πριν την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.
Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Σαμαράς αναφέρει:
«Αν θέλετε να αλλάξετε τον ισχύοντα νόμο και επιθυμείτε αυτό να γίνει συναινετικά, είναι απαραίτητο, πριν αρχίσουμε να συζητάμε τις τεχνικές λεπτομέρειες οποιασδήποτε πρότασης, να έχει προηγηθεί μια συζήτηση για τα μείζονα πολιτικά χαρακτηριστικά ενός νέου εκλογικού νόμου».
Σε όλους τους αποδέκτες της επιστολής του, ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει τα οφέλη μιας τέτοιας προδιαδικαστικής συζήτησης:
«Πρώτον, θα επιτρέψει να υπάρξει σύγκλιση απόψεων εκεί που μπορεί να υπάρξει, ας πούμε στις αρχές της ευρύτερης δυνατής αντιπροσωπευτικότητας, της ανάδειξης βιώσιμων κυβερνήσεων, της καταπολέμησης του «πολιτικού χρήματος», της ενίσχυσης της δημοκρατίας μέσα στα κόμματα κλπ.
Δεύτερον, θα καταγράψει και τις πλευρές εκείνες όπου δεν θα καταστεί δυνατό να προκύψει ευρύτερη σύγκλιση μεταξύ των κομμάτων.
Τρίτον, θα επιτρέψει αργότερα να γίνει πιο σωστά η συζήτηση πάνω σε συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ώστε να μη συγχέονται οι διαφωνίες ουσίας με διαφορές σε τεχνικού χαρακτήρα λεπτομέρειες. (…)
Το ζητούμενο όλων μας είναι να δούμε τι ακριβώς χρειάζεται η ελληνική κοινωνία και το ελληνικό πολιτικό σύστημα, και όχι να προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε αποσπασματικά ρυθμίσεις άλλων συστημάτων στην Ελλάδα»
, προσθέτει ο κ. Σαμαράς, κλείνοντας με τις ευχές του για το νέο έτος.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti