«Κατεβάζουν» τις πινακίδες λόγω αυξημένων τελών

Την κατάθεση πινακίδων προτίμησαν εκατοντάδες λάκωνες ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων προκειμένου να αποφύγουν το υψηλό κόστος των τελών κυκλοφορίας, το οποίο...
Σάββατο, 09 Ιανουάριος 2010 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Κατεβάζουν» τις πινακίδες λόγω αυξημένων τελών

Την κατάθεση πινακίδων προτίμησαν εκατοντάδες λάκωνες ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων προκειμένου να αποφύγουν το υψηλό κόστος των τελών κυκλοφορίας, το οποίο σε αρκετές περιπτώσεις υπερβαίνει κατά πολύ την αξία των οχημάτων.

Σε οριστική διαγραφή έχουν προχωρήσει πάνω από 1200 ιδιοκτήτες ΙΧ και ΦΙΧ. Το 80% αυτών φαίνεται να καταθέτει τις πινακίδες το τελευταίο διάστημα μετά την ανάκληση του μέτρου της απόσυρσης, η οποία προσέλκυσε στο νομό μας τριακόσια περίπου άτομα.
Εκτός από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών και Μεταφορών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λακωνίας και τα ΚΕΠ, συνωστισμός παρατηρείται και στις Εφορίες του νομού, αφού εκεί μπορούν οι πολίτες να καταθέτουν προσωρινά τις πινακίδες των ΙΧ αυτοκινήτων τους.
Έτσι, στο αρμόδιο τμήμα της ΔΟΥ Σπάρτης μέχρι χθες το πρωί είχαν παραδοθεί 804 πινακίδες επιβατικών ΙΧ.
Για τη διαδικασία της προσωρινής ακινησίας, 150 ιδιοκτήτες παλαιών οχημάτων συνέρευσαν στην υπηρεσία Μολάων, πάνω από 120 στη ΔΟΥ Αρεόπολης, γύρω στους 100 στο Γύθειο, 150 στη Νεάπολη, ενώ σε παρόμοια επίπεδα κυμάνθηκε η κίνηση και στις υπόλοιπες Εφορίες. Όσον αφορά στους ιδιοκτήτες φορτηγών, περισσότερα από εκατό άτομα επέλεξαν την παραπάνω διαδικασία απευθυνόμενοι στη Δ/νση Συγκοινωνιών.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia