Αρκτικό-λοξα

Γράφει ο Χαμαίτυπος E.Σ.Π.Α. (Εθνικό Σχέδιο Παλλαϊκής Αρπαχτής): Μικροί-μεγάλοι ψάχνονται να αποσπάσουν κοινοτικά κονδύλια. Αγαπημένο θέμα (αμπελοφιλοσοφικών) συζητήσεων μεταξύ τζούρας...
Σάββατο, 31 Οκτώβριος 2009 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Γράφει ο Χαμαίτυπος

E.Σ.Π.Α. (Εθνικό Σχέδιο Παλλαϊκής Αρπαχτής): Μικροί-μεγάλοι ψάχνονται να αποσπάσουν κοινοτικά κονδύλια. Αγαπημένο θέμα (αμπελοφιλοσοφικών) συζητήσεων μεταξύ τζούρας φραπέ και ζαριάς το αγωνιώδες «τι μπίζνα μπορούμε να στήσουμε;».

Ε.Σ.Υ.Ε. (Ελληνικά Στατιστικά Υπεράνω Ελέγχου): Οι στατιστικές μετρήσεις σ’ αυτή τη χώρα είναι τόσο αντικειμενικές όσο ο «Πρωταθλητής» όταν αναλύει ντέρμπυ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Η Eurostat έχει να το λέει για την αξιοπιστία των στοιχείων που της στέλνουμε…

Ο.Τ.Α. (Οι Τσάροι Απέθαναν): Βελτίωση οδοποιίας, καθαρισμός πάρκων, παιδικών χαρών, καθαριότητα οδών και άλλα θέματα τοπικού ενδιαφέροντος είναι αυτονόητη υποχρέωση των αιρετών και όχι ευγενική παραχώρησή τους στο κοινωνικό σύνολο. Ως εκ τούτου, δεν θα έπρεπε να παρακαλούνται κάθε τόσο να τα διεκπεραιώνουν.

Χ.Υ.Τ.Α. (Χύτρες Υπολογιστές Τραπουλόχαρτα Αχταρμάς): Η διαχείριση των απορριμμάτων στην Ελλάδα είναι -ακόμα- πολύ μπερδεμένη υπόθεση. Προς το παρόν οι πολλοί ακολουθούν την πεπατημένη, δηλαδή το «όλα μαζί, όπως-όπως, όπου λάχει».

Α.Ε.Π. (Ανύπαρκτη Ελληνική Παραγωγή): Μια πρωινή επίσκεψη μεσοβδόμαδα σε δημόσια υπηρεσία είναι αρκετή για να πειστείτε ότι οι μηχανές δουλεύουν στο ρελαντί…

Ε.Δ.Ε. (Ελπίδες Διαλεύκανσης Εξανεμίστηκαν): Υπάρχει κανείς που να εμπιστεύεται τις ένορκες διοικητικές εξετάσεις; Αν ναι, πολύ θα ήθελα να τον γνωρίσω!

ΠΑ.ΣΟ.Κ. (Πάγκαλε Σοκολάτες Καπούτ): Έχεις παραγίνει πια!

Α.Ε.Κ. (Αναζητείται Εκατομμυριούχος Κουβαρντάς): Τα συνηθισμένα δηλαδή. Θα προτιμηθεί υποψήφιος που δεν καπνίζει πούρα…

Ο.Α.Ε.Δ. (Οργανισμός Ανικανότητας Ελληνικού Δημοσίου): Ούτε τους δικούς του stagers δεν μπόρεσε να μονιμοποιήσει! Ούτε καν την πρώην υπουργό Απασχόλησης!

Μ.Μ.Ε. (Μέσα Μαλάκυνσης Εγκεφάλου): Λειτουργούν ως διαμορφωτές της κοινής γνώμης, την οποία φροντίζουν να καθιστούν τόσο εύπλαστη όσο χρειάζεται. Το ρόλο του αρχιμαλακυντήρα παίζουν οι μεγαλοδημοσιογράφοι.

Ε.Ρ.Τ. (Ελλήνων Ραγιάδων Τηλεόραση): Είναι το μοναδικό κανάλι που θέλοντας και μη το έχεις πληρωμένο παρότι δεν το παρακολουθείς παρά μόνο μια φορά το χρόνο: στη Eurovision!

Κ.Τ.Ε.Λ. (Κοίτα Τι Έβαλε (ο) Λεωφορειατζής): Οι μουσικές επιλογές των οδηγών λεωφορείων είναι παροιμιώδεις. Η σκυλέ μουσική υπόκρουση στο πρώτο δρομολόγιο της ημέρας επιβάλλεται με διόλου δημοκρατικές διαδικασίες. Γιατί αν δεν ακούσεις Βασίλη Τερλέγκα εξήμισι ώρα το πρωί με την τσίμπλα στο μάτι, τι θ’ ακούσεις;

Φ.Π.Α. (Φάπες Πολλές Αναμένονται): Αυτό το έλλειμμα που μία μεγαλώνει και μία μικραίνει λες και το βάζουν στο κρεβάτι του Προκρούστη αποκλείεται να μην έχει συνέπειες για την τσέπη μας. Ετοιμαστείτε για δράματα…

Ι.Χ. (Ιδιοχείρως Χρεωμένοι): Υπολογίστε πόσα σας κοστίζει μηνιαίως το σαράβαλό σας. Συνιστάται να καθίσετε πριν επιχειρήσετε οποιονδήποτε υπολογισμό.

Ο.Γ.Α. (Όπου Γεωργός Απενταρία): Το μόνο προϊόν που αξίζει να καλλιεργείς τη σήμερον είναι ο κρόκος Κοζάνης (σαφράν για τους «καθωσπρέπει»): 2.500 ευρώ το κιλό!

Α.Σ.Ε.Π. (Άσε Σωτήρη Έχω Πήξει): Μισό μισθό σε παράβολα έδωσα αυτό το μήνα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti