Τι είναι το Α- τεστ;

Παρασκευή, 12 Απρίλιος 2019 13:01 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τι είναι το Α- τεστ;

Το Α- τεστ είναι το πρώτο ελληνικό σταθμισμένο τεστ που ανιχνεύει τις μαθησιακές δυσκολίες των παιδιών πριν την εισαγωγή τους στο Δημοτικό σχολείο και χαρακτηρίζεται από 97% εγκυρότητα και 99,8% αξιοπιστία. 
Μέσα από ορισμένες δραστηριότητες το Α-τεστ ανιχνεύει εάν το παιδί είναι έτοιμο να φοιτήσει στο δημοτικό σχολείο. Το Α- τεστ ελέγχει τη σχολική ετοιμότητα, την Υπερκινητικότητα / Διάσπαση προσοχής και τη συμπεριφορά του παιδιού κατά την εξάταση.

Ποιες κλίμακες αξιολογεί το Α-τεστ;
Τη Κριτική ικανότητα
Τις Γλωσσικές αναλογίες
Τη Πρώιμη αφαιρετική σκέψη
Τον Οπτικο-κινητικό συντονισμό
Την Οπτική αντίληψη
Την Αδρή κινητικότητα
Τις ακολουθίες
 
Ο έγκαιρος εντοπισμός των παραπάνω δυσκολιών μπορεί να οδηγήσει στην αποκατάστασή τους και έτσι να μην αναπτυχθούν διαταραχές στο λόγο, στη μάθηση ή/ και στη συμπεριφορά του παιδιού.

Πότε πρέπει να κάνουμε τεστ Σχολικής Ετοιμότητας – Α΄τεστ;
Το Α – τεστ χορηγείται σε ηλικίες  5 - 6 ετών και  ο ιδανικός χρόνος για τη χορήγηση του εν λόγω τεστ είναι πριν την εισαγωγή του παιδιού στο σχολικό πλαίσιο και συγκεκριμένα τους μήνες μετά το Μάρτιο.
 
Η αξιολόγηση έδειξε ότι το παιδί μου δεν είναι σε θέση να προαχθεί στην επόμενη τάξη. Τι γίνεται; 
Το παιδί μπορεί να αρχίσει ένα εξατομικευμένο θεραπευτικό πρόγραμμα, το οποίο θα έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το κάθε παιδί ατομικά, έτσι ώστε να το βοηθήσουμε να προετοιμαστεί κατάλληλα για τη νέα σχολική χρονιά. Βεβαίως  εάν οι δυσκολίες που συναντά το παιδί είναι πάρα πολλές και δεν επαρκεί το χρονικό διάστημα τότε μπορεί να εξεταστεί και το ενδεχόμενο της επαναφοίτησης του παιδιού στο νηπιαγωγείο.

Για ποιο λόγο πρέπει να πραγματοποιηθεί η επαναφοίτηση;
Μέσω της επαναφοίτησης παρέχεται περισσότερος χρόνος στη θεραπευτική παρέμβαση, ώστε το παιδί να προετοιμαστεί πλήρως για τη μετάβασή του στην επόμενη σχολική τάξη.

Ποια διαδικασία απαιτείται ώστε το παιδί μου να επαναλάβει την ίδια τάξη;
Η εν λόγω διαδικασία πραγματοποιείται από το ΚΕΔΔΥ, που δίνει την εντολή και παρέχει την ανάλογη επίσημη έγγραφη απόφαση.

Που μπορώ να κάνω το Α Τεστ Σχολικής Ετοιμότητας;
Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου ''Εξέλιξη''

Λεωνίδου 1, Σπάρτη Λακωνίας
Τηλ. 27310 81050 /6978733472
Υποκατάστημα: Λεωνίδου 40,Σπάρτη Λακωνίας
Τηλ.27310 82009
www.kentro-exelixi.gr   e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα