Το στέλεχος της NASA Στ. Κριμιζής σε ομιλία στη Σπάρτη

Τετάρτη, 20 Νοέμβριος 2019 17:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το στέλεχος της NASA Στ. Κριμιζής σε ομιλία στη Σπάρτη

Στο πλαίσιο του εορτασμού δέκα ετών προσφοράς της Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης «Διός Κούροι», το Νομικό Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης σε συνδιοργάνωση με την Αστρονομική Ένωση, διοργανώνουν ομιλία του καθηγητή και ακαδημαϊκού και διευθυντή διαστημικών αποστολών της NASA, δρ. Σταμάτη Κριμιζή, με θέμα «Οδύσσεια στο διάστημα 1977-2019: Το επικό ταξίδι του Voyager 1 & 2 από τη Γη στο Γαλαξία». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 23 Νοεμβρίου  και ώρα 6:00 μμ  στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δ. Σπάρτης (ισόγειο Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης).

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης, κ. Παναγιώτης Κατσίχτης, «η ένωσή μας, στα πλαίσια της δεκαετούς προσφοράς της στην εκλαϊκευτική αστρονομία και επιστημονική έρευνα στη Σπάρτη αλλά και στην Αττική, κάλεσε τον διεθνούς φήμης επιστήμονα και Διευθυντή διαστημικών αποστολών της ΝΑΣΑ στη Σπάρτη για να μας μιλήσει για την περιπέτεια του διαστήματος και να απαντήσει σε ερωτήσεις μας».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης, κ. Ελένη Δαράκη, υπογράμμισε ότι «είναι τιμή μας που θα βρίσκεται εδώ κοντά μας ο διακεκριμένος αυτός επιστήμονας, του οποίου μάλιστα το όνομα έχει δοθεί τιμητικά και στον Αστεροειδή 8323 Krimigis, και θα μας ταξιδέψει με τις διαστημοσυσκευές της ΝΑΣΑ σε ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα. Ένας άνθρωπος που ως έφηβος ξεκίνησε με τις αυτοσχέδιες ρουκέτες στο Βροντάδο της Χίου και στη συνέχεια με τη δημιουργία διαστημοσυσκευών της ΝΑΣΑ κατάφερε να επισκεφτεί και να εξερευνήσει όλους τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος μέχρι και τον μακρινό νάνο Πλούτωνα και μάλιστα κατάφερε να προσεδαφίσει μία από αυτές στον παραγήινο Αστεροειδή 433 ‘Eros’. Σημειωτέο, ότι μία από αυτές, ο Voyager 1, αυτή τη στιγμή είναι το πιο μακρινό ανθρώπινο αντικείμενο από τη Γη μας, καθώς βρίσκεται εκτός ηλιακού μας συστήματος, στην ηλιόπαυση, και ταξιδεύει πλέον προς το νέφος του Όορτ και μετά προς το αχανές διάστημα».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα