Μωρό-δότρια έσωσε τη ζωή του αδελφού της

Ένα ζευγάρι συμπολιτών μας, με την προτροπή του επίσης λάκωνα παιδιάτρου-αιματολόγου κ. Στέλιου Γραφάκου, αποφάσισαν να ακολουθήσουν μια πρωτοποριακή μέθοδο,...
Σάββατο, 05 Δεκέμβριος 2009 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μωρό-δότρια έσωσε τη ζωή του αδελφού της

Ένα ζευγάρι συμπολιτών μας, με την προτροπή του επίσης λάκωνα παιδιάτρου-αιματολόγου κ. Στέλιου Γραφάκου, αποφάσισαν να ακολουθήσουν μια πρωτοποριακή μέθοδο, προκειμένου να σώσουν το γιο τους που έπασχε από τη σπάνια «χρόνια κοκκιοματώδη νόσο».
Όπως αποκάλυψε ο πατέρας στο «Έθνος της Κυριακής», στην προσπάθεια εξεύρεσης ιστοσυμβατού δότη για μεταμόσχευση μυελού των οστών, συνάντησε το συμπατριώτη μας γιατρό, διευθυντή της ειδικής μονάδας στο Παίδων «Αγία Σοφία», ο οποίος του πρότεινε την απόκτηση με τη βοήθεια της επιστήμης δεύτερου παιδιού, για να σώσει -με μεταμόσχευση αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων- τον ευάλωτο στις λοιμώξεις αδελφό του.
Το ζευγάρι υποβλήθηκε στη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης και τον Ιούλιο του 2006 γεννήθηκε ένα υγιέστατο κοριτσάκι, το πρώτο μωρό-δότης σε ολόκληρο τον κόσμο, που «έδωσε ζωή» στο μεγαλύτερο αδελφό της.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti