Χορηγία του «ΛΤ» στο επικοινωνιακό τους έλλειμμα

Απορίες μας προκάλεσε η προσεκτική ανάγνωση από τον αντιδήμαρχο κ. Δ. Καραχάλιο της παραπάνω πολιτικής δήλωσης-επισήμανσης, που φάνηκε να απηχεί...
Παρασκευή, 29 Μάιος 2009 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Απορίες μας προκάλεσε η προσεκτική ανάγνωση από τον αντιδήμαρχο κ. Δ. Καραχάλιο της παραπάνω πολιτικής δήλωσης-επισήμανσης, που φάνηκε να απηχεί περισσότερο «φιλολογικές» ανησυχίες και λιγότερο στοχευμένο πολιτικό λόγο. Απορίες που πολλαπλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια του καταγεγραμμένου διαλόγου με τους δημοσιογράφους.
ü Αγαπητέ κ. αντιδήμαρχε, ποιος νιώθετε ότι σας στεναχωρεί, σας θίγει, ευτελίζει το έργο σας, υποσκάπτει τη δυναμική σας και, παρόλ’ αυτά, δεν μπορείτε να τον κατονομάσετε; 
ü Αλήθεια, κι εσείς, κ. αντιδήμαρχοι, δεν συμμετέχετε σ’ αυτό το ΔΣ, από το οποίο αγωνιωδώς προσπαθείτε να αποστασιοποιηθείτε; Πόση σύγχυση και αντίφαση προβάλλετε, όταν από τη μια εκθειάζετε την ωριμότητα και υπευθυνότητα του ΔΣ και, παράλληλα, διαχωρίζετε τους εαυτούς σας με τη φράση σας «Δεν είμαστε εμείς αυτοί. Δεν έχουμε σχέση με την εικόνα του ΔΣ»; Θυμηθείτε λίγο πρόσφατες δημοτικές συνεδριάσεις, τα «σόου» όπως τα αποκαλεί ο αντιδήμαρχος κ. Καλομοίρης, στα οποία συχνά-πυκνά διεκδίκησε πρωταγωνιστικό ρόλο. Άλλοτε λογομαχώντας έντονα με συγκεκριμένο σύμβουλο (μύγα στο ρουθούνι του) και άλλοτε διαψεύδοντας ή κατηγορώντας τις ενέργειες υπηρεσιακών παραγόντων.
ü Στη συνέντευξη τονίσατε πολλάκις την ακάματη και 24ωρη δουλειά που κάνετε στα θέματα του δήμου. Αναμφισβήτητα. Όμως δεν αναρωτηθήκατε μήπως αυτό σας στέρησε τη δυνατότητα να συνομιλείτε με τους συμπολίτες μας, να αφουγκράζεστε την κοινή γνώμη, που στην πλειονότητά της εκφράζεται απαξιωτικά για την παρούσα κατάσταση. Η σωστή δουλειά γίνεται στους δρόμους και στις γειτονιές, κύριοι, κι όχι στις παρέες ή τα γραφεία. Τα παραδείγματα προηγούμενων αντιδημάρχων (την περίπτωση του κ. Στ. Κανελλάκη εξήρε προς τιμήν του ο κ. Κανακάκος) θα έπρεπε να σας έχουν στο ελάχιστο συνετίσει…
ü Κύριοι αντιδήμαρχοι, ο δήμος δεν κινδυνεύει από τους αυτόκλητους σωτήρες, διότι είναι γνωστό ότι τέτοιοι δεν υπάρχουν. Δεν είναι δυνατόν να αποδιοργανωθεί, παρά μόνο αν αυτοί που διοικούν, δηλαδή εσείς, δεν κάνουν σωστά αυτό που τους ανατέθηκε.
Ο δήμος δεν είναι σε θέση να διασυρθεί από την «κατασυκοφάντηση των τρίτων». Διασύρεται όμως εύκολα όταν αποφεύγονται τεχνηέντως σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα του τύπου και κλείνετε τα αυτιά σας στην κατακραυγή του κόσμου που εκφράζεται με πηχυαίους τίτλους (όπως το άρθρο «Ντροπή σας» αρθρογράφου της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας).
Βεβαίως κι είστε υποχρεωμένοι να διασφαλίσετε τη φερεγγυότητα του ΔΣ, όπως άλλωστε και όλοι οι αιρετοί. Διασφαλίστε όμως πρώτα την ποιότητα του έργου που κληθήκατε να παραγάγετε.
Την επαναλαμβανόμενη στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων επωδό «είμαστε σύννομοι», «έχουμε ακολουθήσει διαφανείς διαδικασίες» την εμπεδώσαμε. Όσο δε για τη «γροθιά» που κουραστικά διατρανώνετε ότι αποτελείτε εσείς η τριανδρία, είναι πλέον πασιφανές ότι πίσω της κρύβει κι ένα «χέρι» (λεπτεπίλεπτο ή στιβαρό λίγο ενδιαφέρει).
Στερεότυπες εκφράσεις όπως «Κασσάνδρες», «πολιτικός αμοραλισμός» και «κατά σύστημα πολιτικοί γυρολόγοι» είναι προτιμότερο να διαβάζονται στις εφημερίδες παρά να εκφέρονται από μη επαγγελματίες πολιτικούς, όπως αυτοπροσδιορίστηκε ο κ. δημαρχεύων.
Η επίθεση μπορεί να είναι η καλύτερη άμυνά σας, αλλά μην ξεχνάτε ότι από τις θέσεις που τώρα κατέχετε όλοι είναι περαστικοί. Η φήμη είναι αυτή που μένει. Γι’ αυτό επικεντρωθείτε για το λίγο χρονικό διάστημα που σας απομένει στο ουσιαστικό και ήσυχο έργο το οποίο θα σας καταξιώσει στη συνείδηση του λαού.
ü Σχετικά με τη στάση του δημάρχου, είναι σαφές πως αποτελεί επιλογή πρωτίστως του ιδίου. Είναι απαράδεκτο όμως ο κ. Καλομοίρης να λέει ότι η ευθύνη βαραίνει το οικογενειακό του περιβάλλον. Οι ευθύνες είναι συνολικές, βαραίνουν κι εσάς. Στην περίπτωση του «όλα βαίνουν καλώς», προφανώς ορισμένοι εξυπηρετούνται.
üΤο «θα απαντήσω όπως θέλω εγώ», ως αντίδραση απέναντι στις δημοσιογραφικές πιέσεις, δεν αρκεί.
ü Συνειδητοποιήστε επιτέλους ότι, άδολα και άθελά σας, με τακτικές που σας ωθούν να καταφέρεστε επιλεκτικά κατά μερίδας του τύπου, εξυπηρετείται τελικά συγκεκριμένη πτέρυγα.  
ü Αναζητήστε στους εσωθεσμικούς, εκείνους που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τυχόν αστοχίες σας. Πόσοι και ποιοι άραγε επωφελούνται από τη συντήρηση μιας κακής εικόνας;
Κι όλα αυτά διότι αναλώνεστε σε κυνήγι μαγισσών, το οποίο από καλοπροαίρετη κριτική έχετε αναγάγει σε προσωπικό θέμα. Και παραβλέπετε ότι φθείρεστε εσείς, παρά εκείνοι που με τη σιωπή τους μεταθέτουν τη θεσμική τους ευθύνη επάνω σας. 
  

NIKOLAROS
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti