Η Σπάρτη του 1991: Τόσες διαφορές και τόσες ομοιότητες…

Τετάρτη, 06 Φεβρουάριος 2019 14:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Σπάρτη του 1991: Τόσες διαφορές και τόσες ομοιότητες…

Σπάρτη 1991, σχεδόν 28 χρόνια πριν. Συμβολή των οδών Ευαγγελιστρίας και Γκορτσολόγου, στην άκρη της κεντρικής πλατείας Σπάρτης. Η πλατεία δεν είχε τη σημερινή πλακόστρωτη μορφή, δεν περιστοιχιζόταν από πεζοδρομημένους δρόμους, απουσίαζαν το σημερινό κτίριο όπου στεγάζονται υπηρεσίες του Δ. Σπάρτης, αλλά και άλλες πολυόροφες οικοδομές, ενώ τα οχήματα ήταν σαφώς λιγότερα.

Χαρακτηριστιικά είναι όσα γράφει ο κ. Δημήτρης Μπαγιώκος, ο οποίος και ανήρτησε τη συνοδευτική φωτογραφία στο Facebook: «Η οδός Ευαγγελιστρίας, στο ύψος της πλατείας, δεν είχε ακόμα πεζοδρομηθεί. Στην φώτο διακρίνεται ο θρυλικός «Σερίφης».

Στο βάθος το παλαιό κτίριο στη γωνία, φιλοξενούσε για πολλά χρόνια την «Καλλιτεχνική Γωνιά» ένα μαγαζάκι με είδη δώρων πολλά εκ των οποίων χειροποίητα.

Υ.Γ Η φώτο, που την έχω δημοσιεύσει και παλαιότερα, προέρχεται από θέμα στο εξαιρετικό Lakonistas.gr».

Σχόλιο ΛΤ: Οι οπτικές διαφορές αρκετές, η εικόνα της Σπάρτης μπoρε;i να άλλαξε σε αρκετές (υλικές) πλευρές και εκφάνσεις, ωστόσο στα -σχεδόν- 28 χρόνια που μεσολάβησαν, παρέμεινε σχετικά αμετάβλητο το «χαμηλό» και ιδιαίτερο προφίλ της περιοχής, που σε αρκετές περιπτώσεις λειτούργησε ως ανασταλτικός παράγοντας για την απαραίτητη ώθηση και την εκμετάλλευση αναξιοποίητων ευκαιριών. Ίσως, η αντίστοιχη φωτογραφία του μέλλοντος, που θα επιχειρεί ανάλογη σύγκριση, να «αποτυπώσει» μόνο διαφορές και καμία ομοιότητα. Θα ήταν το ιδανικό σενάριο… Χ.Π..

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα