Σκορπιός: Εκτός δημαρχείου ο πρώην δήμαρχος Σπαρτιατών Γ. Λιναρδάκης

Πέμπτη, 16 Μάιος 2019 15:20 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σκορπιός: Εκτός δημαρχείου ο πρώην δήμαρχος Σπαρτιατών Γ. Λιναρδάκης

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου βλέπουμε φωτογραφίες των δημάρχων της Σπάρτης εκτός ενός… του Γεωργ. Λιναρδάκη. Κοιτάζοντας την φωτογραφία του κάθε ΕΝΟΣ, σε καθηλώνει μία πικρή μελαγχολία, σε γυρίζει νοσταλγικά πολλά χρόνια στο παρελθόν με πάρα πολλές αναμνήσεις για τον καθένα μας, γεγονότων και συμβάντων, χαρές λύπες, και πάνω απ’ όλα σε αυτούς που έφυγαν για πάντα από κοντά μας. Έτσι κάποιοι από τους Δημάρχους της πόλης μας εκλεγμένοι από τους Σπαρτιάτες και τις Σπαρτιάτισσες μας άφησαν κοινωφελή Δημοτικά επιτεύγματα, και άλλοι από αυτούς παρέμειναν αδρανείς-άπραγοι, αρκούμενοι, στα καθημερινά ρουτίνας του Δήμου. Τίποτε άλλο. Όμως βλέπουμε τις φωτογραφίες τους με την χρονικήν τους περίοδο καθενός ως Δήμαρχος.

Όπως σας προανέφερα ο διατελέσας Δήμαρχος Σπάρτης Γεώργ. Λιναρδάκης είναι εκτός… Δημαρχείου. Βλέπετε… αυτός δεν ήταν εκλεγμένος από τον λαό ήταν δοτός από την χούντα, χουντικός Δήμαρχος. Μετά τον θάνατό του η φωτογραφία του πήρε την θέση της δίπλα στους διατελέσαντες Δημάρχους για λίγους μήνες, δεν έμεινε για πολύ, απαίτησαν κάποιοι να την κατεβάσουν, και πάραυτα αδιαμαρτύρητα η τότε Δημοτική Αρχή, (και αν δεν απατώμαι) η ιδία που την είχε ανεβάσει την κατέβασε.

Τόση κακεντρέχεια, εμπάθεια, μίσος, για τον Σπαρτιάτη οραματιστή και τεχνοκράτη, για ότι καλύτερο απέβλεπε για την πόλη μας. ΓΙΑΤΙ;…

Θα μου πείτε ορισμένοι κάνω λόγο για την φωτογραφία του χουντικού Δημάρχου;

Όχι κες και κοι τον Σκορπιό τον αφήνει αδιάφορο εάν ο κάθε Δήμαρχος είναι δοτός από αριστερούς δεξιούς χουντικούς ή εκλεγμένος από τον λαό.

Ήταν για μία περίοδο ο Δήμαρχος Σπαρτιατών; Αυτό και μόνον ΑΡΚΕΙ. Ναι! Τον έκανε Δήμαρχο της πόλης μας η χούντα, και μάλιστα, το αποζητούσε, το ήθελε ο ίδιος, γιατί αγαπούσε την Σπάρτη, ήταν τεχνοκράτης οραματιστής δημιουργικός με ωραίες ιδέες που τις υλοποιούσε και επέβλεπε τα έργα που ανέθετε, επεδίωκε ότι το καλύτερο για την Σπάρτη. Δεν ήταν αλαζόνας, απρόσιτος, αλλά λαϊκός ομιλητικός στους πάντες και αδιάφορος για τα πολιτικά φρονήματα μας, σε καθεστώς δικτατορίας. Δεν έβλαψε κανένα παρά την ισχύ του με συγγενικό του πρόσωπο, στέλεχος της χούντας.

Θα ήταν παράλειψή μου η μη αναγνώριση της οικονομικής διαχείρισης των έργων που ανέθετε, σε μηδενική ατασθαλία.

Βαρόμετρο του αξιώματός του.

Θα σας αναφέρω κάποια από τα έργα του, για υπενθύμιση ορισμένων, και άλλων που δεν τα γνωρίζουν…

Την ευθυγράμμιση της Ε.Ο. από την γέφυρα του Ευρώτα σε όλο το μήκος της προς Σπάρτη, την ισοπέδωση της Κων/νου Παλαιολόγου στα γυμνάσια, το πάρκο του Οσίου Νίκωνος, την τσιμεντόστρωση πεζοδρομίων της Κ. Παλαιολόγου και Λυκούργου, τα υπόγεια WC στην Κ. Παλαιολόγου, την εδραίωση του αγάλματος του Λεωνίδα στο Δημ. Στάδιο, τους ψύκτες πόσιμου νερού και άλλα που μου διαφεύγουν.

Τί λέτε, δεν άξιζε να τον μνημονεύουμε για όσα σας προανέφερα;

Ως για την δημοτική Αρχή που τον… εξώθησε από το Δημαρχείο, μια λέξη είναι αρκετή. ΛΑΘΟΣ.

Όχι δεν τους βαρύνει αχαριστία, ζηλοφθονία, και ότι άλλο. Μόνον ατολμία, μικροψυχία και υποταγή στο…. κατινίστικο αίτημα των ολίγων δημοτ. συμβούλων που εσκεμμένα έβλεπαν την μία όψη του νομίσματος, το ότι δεν ήταν εκλεγμένος.

Απευθύνομαι στους εν ενεργεία δημοτ. συμβούλους αλλά και στους επόμενους.

Μετά τα όσα σας εξέθεσα για τον ΓΕΩΡΓ. ΛΙΝΑΡΔΑΚΗ τον… κάποτε Δήμαρχον Σπαρτιατών ΕΠΒΑΛΕΤΑΙ η φωτογραφία του να πάρει την θέση της στο Δημαρχείο. Και ακόμα κες και κοι δημοτικοί σύμβουλοι, υψώστε την φωνή σας, είναι αδικία η υποταγή σας και συναίνεσή σας γιατί το θέλουν οι ολίγοι σύντροφοι συμπολίτες μας.

Επαναλαμβάνω διετέλεσε ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ. Το νοείτε; Άσχετα πόθεν ανέλαβε τον ΔΗΜΟ. Αγαπητοί μου αναγνώστες κες και κοι κλείνοντας το παρόν δημοσίευμα μην βιασθείτε να με κρίνετε.

Θέλω ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ να σας διαβεβαιώσω ΚΑΜΙΑ σχέση φιλική ή οτιδήποτε άλλο με συνέδεε μαζί του.

Ο Σκορπιός όχι μόνον θα κεντρίζει αλλά και θα αξιολογεί. Έγινα αντιληπτός;

Σκορπιός

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα