Με στοχευμένες προτάσεις για μια Σπάρτη συνομιλητή της κεντρικής εξουσίας

Παρασκευή, 17 Μάιος 2019 20:18 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με στοχευμένες προτάσεις για μια Σπάρτη συνομιλητή της κεντρικής εξουσίας

Συνάντηση με εκπροσώπους ΜΜΕ της Σπάρτης είχε πρόσφατα ο υποψήφιος δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, ύστερα από σχετική πρόσκληση του συνδυασμού «Σπάρτη Δήμος Που Μας ΑξίΖΕΙ». Ο κ. Δούκας ανέπτυξε τις προτάσεις του για την επόμενη ημέρα στον Δ. Σπάρτης, τονίζοντας αρκετές φορές ότι στόχος του είναι να φέρει τον Δήμο στην πρώτη γραμμή, καθώς όπως επανέλαβε η Σπάρτη δεν είναι αυτή τη στιγμή συνομιλητής στα κέντρα εξουσίας και χρηματοδότησης, όπως οι γειτονικές περιοχές της Τρίπολης και της Καλαμάτας.

Πρόθεσή του είναι οι στοχευμένες επεμβάσεις στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, φέρνοντας ως παράδειγμα παρεμβάσεις για τη αναβάθμιση της καστροπολιτείας του Μυστρά, ώστε αυτή να καταστεί κατοικήσιμη (όπως παρόμοιοι αρχαιολογικοί χώροι στην Ευρώπη), αλλά και δρομολόγηση ενεργειών και ουσιαστικών πιέσεων για την υλοποίηση του νέου αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης.

Παράλληλα, έχει στους πρωταρχικούς στόχους την στήριξη τοπικών παραγωγών  και προϊόντων(πχ ελαιόλαδο, τυροκομικά, βότανα κ.α.), μέσω επίτευξης συμφωνιών για  προώθησή τους σε διεθνείς αγορές.

Επιθυμία του είναι να αλλάξει τη σημερινή εικόνα του ποταμού Ευρώτα, ώστε να καταστεί ελκυστικό αξιοθέατο για τους τουρίστες, αλλά και να αξιοποιήσει τον Ταΰγετο με χάραξη οργανωμένων διαδρομών περιήγησης.

Η Σπάρτη έχει ισχυρό brand name και πάνω σε αυτό θα πορευτούμε επεσήμανε, προσθέτοντας ότι εφόσον οι πολίτες αποφασίσουν να του δώσουν εντολή διοίκησης, έχει την ικανότητα και δυνατότητα να προσελκύσει επισκέπτες «δύο έως τρείς φορές περισσότερους από τώρα».

Ο ίδιος, βαθύς γνώστης της ιστορίας της Αρχαίας Σπάρτης, είπε ακόμα ότι η Σπάρτη πρέπει να αποκτήσει περισσότερα αγάλματα, τα οποία μπορούν να δημιουργηθούν σε συνεργασία με γνωστούς του γλύπτες.

Όπως ισχυρίστηκε, οι πρώτοι έξι μήνες της Δημοτικής Αρχής είναι ιδιαίτερα σημαντικοί, ενώ στα τέσσερα χρόνια της θητείας μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα.

Αυτές είναι μερικά μόνο από τις τουλάχιστον 200 προτάσεις του Π. Δούκα για έναν Δ. Σπάρτης που μπορεί και επιβάλλεται να «απογειωθεί»...

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα