Πολιτικός πολιτισμός στην πράξη…

Τετάρτη, 05 Ιούνιος 2019 09:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πολιτικός πολιτισμός στην πράξη…

Τις αρχές και τη στρατηγική τους επιβεβαίωσαν ο νέος δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας και στελέχη του συνδυασμού «Σπάρτη Δήμος Που Μας ΑξίΖΕΙ», σε συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα (5/6), μια ημέρα μετά την εκλογική επικράτηση στον Δ. Σπάρτης. Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Δούκας έγραψε τα εξής:

«1. Δεν απαξιώνουμε τους άλλους συνδυασμούς!
Όλοι έχουν άξια στελέχη, πατριώτες, άτομα που θέλουν να προσφέρουν!
Εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε εκείνο το “κάτι παραπάνω” για να ανακτήσουν η Σπάρτη και ο Μυστράς κάτι από το μεγαλείο τους, και να αποκτήσουν σφρίγος και ζωντάνια όλα τα χωριά του Δήμου μας!

2. Θέλουμε να συνεργασθούμε και να φέρουμε δίπλα μας όλους τους νέους και τις νέες από 15-95 χρονών που έχουν όρεξη να βοηθήσουν να φύγει η Σπάρτη μπροστά!
Ανεξάρτητα από πολιτικές προτιμήσεις και ανεξάρτητα από το αν μας ψήφισαν ή όχι:
- Αρκεί η τοπική κοινωνία να έχει άριστη γνώμη γι’ αυτούς!
- Αρχικά το προσκλητήριο αναφερόταν σε “νέους και νέες από 15-85 χρονών”, αλλά στην Ποταμιά μου λέει ένας πολύ ορεξάτος, “εγώ είμαι 91, θα με αφήσετε απέξω;”

3. Σε όλες τις συνοικίες, τις ενορίες και τα χωριά, είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των γενικά (αλλά όχι πάντα) εύλογων αιτημάτων μόνο για μια απλή βελτίωση “της καθημερινότητάς τους”!
- Παρατήρησα όμως την έλλειψη “πιτσιρικαρίας”! Την έλλειψη προοπτικής για το αύριο!
  Όλες οι ζητούμενες δαπάνες και επενδύσεις σε βασικές υποδομές θα είχαν ακόμα μεγαλύτερο νόημα αν θα ωφελούσαν και τους νέους!
  Γι’ αυτό, ο Δήμος μας θα βάλλει ως στόχο, όσο πρωτοφανές και αν ακούγεται αυτό, και την υποβοήθηση της δημιουργίας νέων οικογενειών και την παροχή κινήτρων για την αύξηση των γεννήσεων!
- Κάτι που και η νέα Βουλή θα πρέπει επιτέλους να το δει πολύ σοβαρά, και που σήμερα λείπει από τις προεκλογικές ατζέντες! Κινδυνεύει η Ελλάδα και ο Ελληνισμός γενικότερα!

4. Για να κάνουν οικογένεια και παιδιά, οι νέοι πρέπει να έχουν εργασία που να αμείβεται όσο πιο υποφερτά γίνεται! Για να γίνει αυτό, χρειάζεται ανάπτυξη και η ανάπτυξη απαιτεί νέες επενδύσεις! Θα ασχοληθούμε συστηματικά με το θέμα αυτό, δηλαδή της προσέλκυσης επενδύσεων, και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με διάφορες ενέργειες που έχουμε κατά νου!»

Eνημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα