Κι ας παν’ στην ευχή τα παλιά;

Τετάρτη, 04 Σεπτέμβριος 2019 16:38 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κι ας παν’ στην ευχή τα παλιά;

Ασπασμοί, αγκαλιές και λόγια καλά
στην τελετή παράδοσης–παραλαβής του Δ. Σπάρτης
Με πολλά, επιδοκιμαστικά σχόλια πραγματοποιήθηκε το καλωσόρισμα της νέας δημοτικής αρχής από τις παρατάξεις του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, κατά την τελετή παράδοσης και παραλαβής στο Δήμο Σπάρτης. Πέραν της συγκινησιακά φορτισμένης ατμόσφαιρας, αλλά και της ευφορίας μεταξύ απερχόμενων και επερχόμενων,  σε θετικό μοτίβο ήταν και οι δηλώσεις του Ηλία Κοντάκου, δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης. «Σήμερα παραλαμβάνετε έναν νοικοκυρεμένο δήμο από έναν νοικοκύρη δήμαρχο», ανέφερε  χαρακτηριστικά ο κ. Κοντάκος για τον Βαγγέλη Βαλιώτη, καταφέρνοντας να εκπλήξει τους παρισταμένους. «Θα είμαστε δίπλα σας! Δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις! Μόνο το συμφέρον και το μεγαλείο της Σπάρτης!» έσπευσε να απευθύνει στον κ. Δούκα.

Αλλαγή αντιπολιτευτικής πλεύσης; Προσωπική εκτίμηση; Πάντως, είτε επρόκειτο για προσωπική ένδειξη καλών προθέσεων, είτε ο κ. Κοντάκος εξέφραζε μία ευρύτερη παραταξιακή και κοινωνική παραδοχή, η δήλωση αυτή απέναντι στην απελθούσα δημοτική αρχή, δείχνει σαφή τάση προσαρμογής στα νέα αυτοδιοικητικά δεδομένα της Σπάρτης και δημιουργεί υψηλές προσδοκίες συνεργασιών και συνεργειών.

Δεν διαφάνηκε εντούτοις, η ίδια καλή διάθεση από το σύνολο της παράταξης Αργειτάκου στις δημαιρεσίες για την εκλογή προεδρείου ΔΣ, μελών Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, την επόμενη ημέρα κατά την πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο προταθείς από την πλειοψηφία για πρόεδρος ΔΣ κ. Σπ. Μοιράγιας, έλαβε 19 ψήφους, καθώς, ήταν φανερό πως, ούτε η παράταξη του κ. Βουνάση, αλλά ούτε αυτή του κ. Αργειτάκου τον υπερψήφισαν. Κατά τον ίδιο περίπου τρόπο όμως ψήφισαν και στη συνέχεια.

paradosi paralavi dimou spartis

Είναι νωρίς …
Το παρατήρησαν ουκ ολίγοι από τους παρισταμένους. Αίσθηση προκάλεσε το ότι οι «Ενωμένοι Πολίτες» δεν συμπεριέλαβαν στους προταθέντες τους για μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Ποιότητας Ζωής, ορισμένους εκ των νεοεισελθέντων δημοτικούς συμβούλους. Ένας εξ’ αυτών και ο Αθανάσιος Μιχελόγγονας…

Στα ίδια μέρη
τα έδρανα της ελάσσονος αντιπολίτευσης ξανακάθισε ο Γιώργος Κανελλόπουλος! Μετά  τον κ. Σάββα Βελισσάρη, ο οποίος αποποιήθηκε τη θέση του δημοτικού συμβούλου, ο κ. Κανελλόπουλος ορκίστηκε ως πρώτος επιλαχών της παράταξης Βαλιώτη και συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ Σπάρτης.

Dress code
Συγκεκριμένες και σαφείς οδηγίες έδωσε ο νέος δήμαρχος σε νέα και παλαιότερα μέλη της παράταξης. Μεταξύ αυτών να προσέχουν απαρεγκλίτως και την εμφάνισή τους!  Νέα ήθη, νέοι κώδικες!


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα