Πως βλέπουν οι πολίτες τη χώρα δυο μήνες μετά τις εκλογές

Πέμπτη, 05 Σεπτέμβριος 2019 21:51 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πως βλέπουν οι πολίτες τη χώρα δυο μήνες μετά τις εκλογές

Η πρώτη δημοσκόπηση που επιχειρεί να αποτυπώσει τη γνώμη των πολιτών για τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα της κυβέρνησης δόθηκε στην δημοσιότητα από την OpinionPoll.

Η δημοσκόπηση – βαρόμετρο εμφανίζει το 53,27% των πολιτών να είναι πιο αισιόδοξο για την πορεία της χώρας με το 24,48% να εμφανίζεται πιο απαισιόδοξο. Το 55,14% δηλώνουν ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση και το 41,55% μη ικανοποιημένοι.

Το 61,5% είναι ικανοποιημένο από την συνολική παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι 34,52%, ενώ ο πρωθυπουργός εμφανίζει υψηλή δημοφιλία της τάξης του 61,3%.

Θετικά βλέπουν πρωτοβουλίες της κυβέρνησης όπως την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου με 74,1%, την μείωση του ΕΝΦΙΑ και άλλων φόρων με 88,49%, τις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την ανακατάληψη των δημοσίων και ιδιωτικών χώρων με 83,82%.

Ως πιο ικανός πρωθυπουργός θεωρείται από το 50,56% ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έναντι 20,75% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Η έρευνα καταγράφει και την αποδοχή των υπουργών. Πρώτος με διαφορά είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και δεύτερος ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Νίκος Δένδιας, Νίκη Κεραμέως και Κωστής Χατζηδάκης.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα