«Κυνηγάει» Τμήμα Φυσικής Αγωγής στη Σπάρτη ο Π. Δούκας!

Παρασκευή, 06 Σεπτέμβριος 2019 22:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Κυνηγάει» Τμήμα Φυσικής Αγωγής στη Σπάρτη ο Π. Δούκας!

 Τη σύσταση Τμήματος Φυσικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με έδρα τη Σπάρτη επιδιώκει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος κ. Πέτρος Δούκας. Κι αυτό, καθώς ο κ. Δούκας συμμερίζεται, σε επαφές με συνομιλητές του, τη διαπίστωση ότι «η Φυσική Αγωγή ήταν πρώτιστο μέλημα της Αρχαίας Σπάρτης και της νομοθεσίας του Λυκούργου».

Το ενδεχόμενο απόκτησης ενός τμήματος από το οποίο θα αποφοιτούν γυμναστές, θα μπορούσε να συνδυαστεί αρμονικά με το Τμήμα Φυσικοθεραπείας που θα λειτουργήσει από φέτος στη Σπάρτη, καθώς πρόκειται για επαγγέλματα που έχουν άμεσο συσχετισμό. Μια τέτοια εξέλιξη, θα μπορούσε να ενδυναμώσει και το αίτημα για δημιουργία Σχολής (που θα περιλαμβάνει τα παραπάνω τμήματα) με έδρα τη Σπάρτη. Ένα μελλοντικό Τμήμα Φυσικής Αγωγής σε συνάρτηση με το Τμήμα Φυσικοθεραπείας, θα μπορούσε να συμπεριλάβει κι άλλες δομές στον τόπο μας. Όλα τα παραπάνω, βέβαια, προϋποθέτουν θεσμικές συνέργειες μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου, Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και γιατί όχι και της Εκκλησίας.

Εξάλλου, αποσκοπώντας στην αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών στην πόλη, η νέα Δημοτική Αρχή έχει δώσει βαρύτητα και στο ζήτημα της φοιτητικής εστίας, καθώς ήδη δύο αντιδήμαρχοι ασχολούνται ενεργά με αυτό και σύντομα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα