Εκπαιδευτικά...κενά

Το δικό σας σχόλιο

Παρασκευή, 25 Οκτώβριος 2019 12:15 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκπαιδευτικά...κενά

Πριν λίγο καιρό φίλος εκπαιδευτικός μου εξηγούσε πως ένας διευθυντής σχολείου - εκμεταλλευόμενος τη δυνατότητα που του δίνει το υπουργείο να ζητά με δόσεις την πλήρωση κενών θέσεων- μπορεί να πετύχει διορισμό δικού του παιδιού σε βάρος άλλου με πολύ περισσότερα μόρια.

Ο εν λόγω διευθυντής κατά την πρώτη προκήρυξη δεν ζητά π.χ. φιλόλογο καθηγητή έτσι η θέση παραμένει κενή. Οι ενδιαφερόμενοι είναι λογικό στις αιτήσεις της προκήρυξης να ορίζουν περισσότερα σχολεία ανά την επικράτεια με αποτέλεσμα να διοριστούν κατά την πρώτη κρίση σε περιοχές της δεύτερης επιλογής τους. Έτσι όμως φεύγουν με την πρώτη φουρνιά οι έχοντες υψηλές βαθμολογίες (μόρια) αφού δεν γνωρίζουν κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης τους σε ποιες περιοχές υπάρχουν κενά και υποθετικά  έχουν -σαν πρώτη επιλογή- ζητήσει την θέση του προαναφερόμενου φιλόλογου.

Βέβαια υπάρχει ο κίνδυνος το υπουργείο να μην κάνει δεύτερη προκήρυξη και το σχολείο του παραδείγματος μας, να μείνει χωρίς φιλόλογο αλλά τι τον μέλει τον κ. διευθυντά. Το πολύ-πολύ να πάρει μέρος στην απεργία για τα ....κενά που ανέχεται το σύστημα!!!

Ασφαλώς όλα τα  παραπάνω όπως μου τόνισε ο φίλος μου μόνο τυχαία μπορεί να συμπίπτουν με συγκεκριμένα γεγονότα όπως λέγεται «πάσα ομοιότης με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι συμπτωματική».

Λάκων


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα