Αίτημα για ξεριζωμό δέντρων κι αντικατάσταση…

Το δικό σας σχόλιο

Τετάρτη, 30 Οκτώβριος 2019 12:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αίτημα για ξεριζωμό δέντρων κι αντικατάσταση…

Πρόταση προς τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του Δ. Σπάρτης κ. Χρήστος Κανακάκο απευθύνει μέσω του «Λακωνικού Τύπου», ο κ. Γεώργιος Μουτής. Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής: «Εκείνα τα παλιόδεντρα που πριν 40 χρόνια φυτεύθηκαν στην οδό Θερμοπυλών και στην οδό Όθωνος Αμαλίας (όλη), να βάλετε ένα από τα δύο συνεργεία που υπάρχουν στην περιοχή μας -με γερανό- να τα κόψουν από τη ρίζα.  Οι ρίζες έχουν μπει κάτω από την άσφαλτο και τα τσιμέντα των παρτεριών και προχωράνε να τα σηκώσουν.

Είναι από τα χειρότερα δέντρα που υπάρχουν στη φύση, τα “καρούμπαλα” που έχουν για καρπούς, έχουν μέσα όλα μέσα τους μεγάλα σκουλήκια, τα οποία δεν ξέρουμε σε τι μεταμορφώνονται. Ίσως να είναι και αυτά που μπαίνουν στον κορμό των φοινίκων. Να τα δώσετε δωρεάν -αρκεί να τα πάρουν- είτε για καυσόξυλα ή πέλετ.

Το ίδιο να γίνει στον δρόμο του Νοσοκομείου με τους ευκαλύπτους (καμιά δεκαριά που είναι πάνω στην άσφαλτο), με άμεσο κίνδυνο τροχαίου ή να σπάσουν από ανεμοβρόχι. Το ίδιο και στο Νοσοκομείο με ένα πεύκο που βρίσκεται στο σημείο των επειγόντων.

Και όλα αυτά άμεσα, χωρίς να ρωτήσετε κανένα ούτε δασαρχεία, ούτε γεωπόνους. Αν ήθελαν να ασχοληθούν θα το έκαναν τόσα χρόνια και ζαμάνια. Στην Όθωνος Αμαλίας και τη Θερμοπυλών να φυτευθούν πχ κυπαρίσσια, καλλωπιστικά, τριανταφυλλιές από σπίτια των χωριών Μαγούλα, Μυστράς, Αγ. Ιωάννης κλπ. Κι έξω από το κλειστό γυμναστήριο (Σπάρτης) το ίδιο να γίνει», καταλήγει ο Γ. Μουτής.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti