Μια πρόταση για το αρχαιολογικό μουσείο Σπάρτης

Το δικό σας σχόλιο

Τρίτη, 12 Νοέμβριος 2019 13:33 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μια πρόταση για το αρχαιολογικό μουσείο Σπάρτης

Αναγνώστης του «Λακωνικού Τύπου», που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του,  απέστειλε το παρακάτω σχόλιο-πρόταση για το υφιστάμενο αρχαιολογικό μουσείο Σπάρτης:

«Το αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης είναι μικρό και δεν επαρκεί ο χώρος για να στεγάσει όλα τα ευρήματα. Γι' αυτό γίνονται προσπάθειες για την ανέγερση ενός νέου Μουσείου. Μάλιστα προσφάτως έγινε και διεθνής διαγωνισμός.

Πιστεύω ότι η σωστότερη λύση είναι να γίνει επέκταση του υπάρχοντος Μουσείου, όπου θα συμπεριληφθεί ο όπισθεν υπόστεγος χώρος και θα ανεγερθεί ένας ακόμη όροφος, με την ίδια ακριβώς πρόσοψη. Με την κατασκευή αυτή η χωρητικότητα του Μουσείου θα τετραπλασιαστεί (βλ. τις κατόψεις).

Εφ' όσον δε υπάρχει αρκετός χώρος στον κήπο, μπορεί να γίνει επέκταση με μία αίθουσα εκατέρωθεν, οπότε ο χώρος θα μεγαλώσει κατά 4 αίθουσες.

Ο επισκέπτης εισέρχεται στο δεξιό τμήμα του ισογείου, κατόπιν ανέρχεται στον Α' όροφο, τον οποίον διανύει κατά μήκος, και στο τέλος κατέρχεται στο ισόγειο και διανύει το αριστερό τμήμα του μέχρι την έξοδο.

Επιπλέον προτείνεται η κατασκευή και Β' ορόφου, ο οποίος θα περιλαμβάνει μόνον μία μεγάλη ανεξάρτητη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (για διαλέξεις, περιοδικές εκθέσεις, εργαστήριο συντήρησης, γραφεία κ.λπ.).

Με αυτή την εντυπωσιακή πρόσοψη, το Μουσείο θα είναι πραγματικό κόσμημα για την Σπάρτη και ένα από τα ωραιότερα Μουσεία της Ελλάδος. Διότι το σχέδιο που έλαβε το πρώτο βραβείο είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΕΝΟ προς το πνεύμα, την παράδοση και την αισθητική των Ελλήνων».

IMsG

I9MG

IM4G

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος