Αναγκαία και η ομαλή πρόσβαση στο νέο νοσοκομείο

Η πρόταση του Σωτ. Ροϊνού

Πέμπτη, 05 Δεκέμβριος 2019 19:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αναγκαία και η ομαλή πρόσβαση στο νέο νοσοκομείο

Μια σημαντική και αξιοπρόσεκτη πτυχή της κατασκευής του νέου νοσοκομείου Σπάρτης έθεσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λακωνίας (ΟΕΒΕ) και αυτοκινητιστής κ. Σωτήρης Ροϊνός, κατά την εκδήλωση παρουσίασης του σχεδιασμού για το σπουδαίο έργο. Ο ίδιος ζήτησε να ενταχθεί στη συνολική μελέτη, πρόβλεψη για χάραξη νέου οδικού τμήματος που θα επιτρέπει την ασφαλή πρόσβαση από και προς τη νέα μονάδα, η οποία θα ανεγερθεί δίπλα στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, έθεσα ένα θέμα, που, κατά την άποψή μου, είναι σημαντικό. Επεσήμανα στους υπεύθυνους του Ιδρύματος την αναγκαιότητα, στο μνημόνιο εκατέρωθεν υποχρεώσεων που θα συνάψουν με το Ελληνικό Δημόσιο, να προβλέπεται ότι θα υποχρεωθεί ο αρμόδιος Φορέας (Περιφέρεια, Δήμος) να κατασκευάσει δρόμους πρόσβασης προς το Νοσοκομείο, δρόμους λειτουργικούς, ασφαλείς και αντάξιους του σπουδαίου Έργου.

Σήμερα, μετά το τέλος του αστικού ιστού της πόλης, περνώντας και την περιοχή του παλαιού εργοστασίου ΦΙΞ (χώρος ανέγερσης του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Σπάρτης), τριακόσια μέτρα μετά συναντάς έναν ισόπεδο κόμβο, τέτοιας απαράδεκτης μορφής, που, κατά την άποψή μου, πιο επικίνδυνος στην Ελλάδα ίσως δεν υπάρχει άλλος!!! Συνεχίζοντας, και μέχρι το Νοσοκομείο, ο μοναδικός δρόμος πρόσβασης είναι στενός, στερείται πεζοδρομίου για τους εκατοντάδες διερχόμενους πεζούς καθημερινά, στερείται επαρκούς φωτισμού. Ευτυχώς, πριν λίγους μήνες, με ενέργειες του Δήμου, σε αυτόν το διαλυμένο και εδώ και δεκαετίες ξεχασμένο δρόμο, έπεσε ένας ασφαλτοτάπητας και έγινε διαγράμμιση και κάπως λίγο μαζεύτηκε.

Μια άλλη πρόταση που κατέθεσα: Το Νοσοκομείο απέχει περί τα 3 km από το κέντρο της Σπάρτης με το αυτοκίνητο, καθώς και για τον πεζό που δεν έχει άλλη "ασφαλέστερη" εναλλακτική επιλογή, παρά μόνο αυτόν το δρόμο να ακολουθήσει.

Αν κατασκευάζονταν ένας πεζόδρομος, από την πλευρά πίσω από το Γήπεδο και προς την κατεύθυνση της Αρχαίας Σπάρτης, η απόσταση για τον πεζό θα μειωνόταν στο μισό περίπου, και η διαδρομή Κέντρο Σπάρτης - Νοσοκομείο θα ήταν κάτω από 2 km. Από την άλλη, ένας τέτοιος πεζόδρομος, εντάσσεται, σ' ένα μεγάλο τμήμα του, και στο πολυπόθητο πλαίσιο ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Σπάρτης (Νέα Πόλη, Αρχαία Σπάρτη, Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, κ.λπ.).

Οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος έδειξαν ότι συμφώνησαν με αυτές τις παρατηρήσεις και, ενδεχομένως, να τις εντάξουν στους όρους των μνημονίων που θα συνάψουν με το Ελληνικό Δημόσιο για το Έργο του Νοσοκομείου. Το ελπίζουμε!», καταλήγει ο Σωτ. Ροϊνός

φωτο: Χάρτες Google

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος