Αρνήθηκε την πρόσκληση Δούκα η Γιάννα Αγγελοπούλου

Παρασκευή, 22 Μάιος 2020 12:20 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αρνήθηκε την πρόσκληση Δούκα η Γιάννα Αγγελοπούλου

Πρόσκληση στην πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» (για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση), Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, για να παρευρεθεί σε εκδηλώσεις και δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν στη Σπάρτη για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών, απηύθυνε ο δήμαρχος Πέτρος Δούκας. Στο κείμενό του, ο πρώτος πολίτης του δήμου ενημέρωνε την πρώην πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ότι στόχος των πρωτοβουλιών του δήμου είναι η ανάδειξη: «1. Της Σπάρτης ως ”μήτρα” του Δυτικού Πολιτικού Πολιτισμού, 2. Των 2500 ετών από τη Μάχη των Θερμοπυλών, 3. Τους Σπαρτιάτες, Λάκωνες και Μανιάτες αγωνιστές του ’21, 4. Της Σπάρτης σαν παγκόσμιο brand /Μητροπολιτικό Κέντρο Αθλητισμού, 5. Της Σπάρτης με τον Πάρνωνα, τον Ταΰγετο και τον Ευρώτα ως κέντρα wellness και φυσιολατρείας και 6. Τις νεοφυείς επιχειρήσεις που να μπορούν να αξιοποιήσουν τα παραπάνω και κυρίως τις αγροτικές και τουριστικές δυνατότητες της περιοχής».

Αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την πρόσκληση, όμως, η κ. Αγγελοπούλου γνωστοποίησε ότι αδυνατεί να επισκεφθεί τη Σπάρτη, επικαλούμενη το βεβαρυμμένο πρόγραμμά της: «Οι εκδηλώσεις που έχετε σχεδιάσει είναι πολύ ενδιαφέρουσες και η συμμετοχή των συγκεκριμένων προσωπικοτήτων, θα προσδώσει μεγάλη προβολή. Το πρόγραμμά μου, όμως, στο πλαίσιο της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, δεν μου επιτρέπει να παρευρεθώ στη Σπάρτη, τις συγκεκριμένες ημερομηνίες», ανέφερε χαρακτηριστικά στην απάντησή της η «σιδηρά κυρία» των Ολυμπιακών του 2004.

Είναι, ουσιαστικά, η πρώτη «άρνηση» που εισπράττει ο Π. Δούκας στις δεκάδες προσκλήσεις που έχει απευθύνει σε προσωπικότητες ανά τον κόσμο για τη συμμετοχή τους στις επετειακές δράσεις για την ιστορική Μάχη του 480 πΧ.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland