Σκέψεις για το πάρκο ΟΤΕ

Η πρόταση του Δ. Βούρα

Τετάρτη, 08 Ιούλιος 2020 12:03 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σκέψεις για το πάρκο ΟΤΕ

Την αξιοποίηση του πάρκου ΟΤΕ για διεξαγωγή καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και δράσεων εισηγείται ο γνωστός μουσικός Δημήτρης Βούρας, ιδρυτής και καθηγητής του ωδείου «Μελοποιία». Ειδικότερα, αναφέρει τα εξής: «Σκέψεις που θέλω να μοιραστώ μαζί σας και ίσως κάποια-κάποιος από τη δημοτική αργή ενδιαφερθεί να υλοποιήσει κάποια από αυτές.

Περνώντας από το πάρκο του ΟΤΕ, το οποίο βρίσκεται σχεδόν στην καρδιά της πόλης μας,  βλέπω μια παρακμή και πραγματικά απορώ και θλίβομαι με την εγκατάλειψη του πάρκου αυτού. Ένας όμορφος χώρος που -όσο το θυμάμαι- παλεύουν χρόνια να λειτουργήσει ένα σιντριβάνι (το οποίο πραγματικά δε λειτούργησε ποτέ όπως πρέπει).

Η πρόταση μου είναι να το πατώσουμε και να δημιουργηθεί μια ωραία εξέδρα, δίνοντας βήμα σε καλλιτέχνες, αλλά και θεατρικές ομάδες της πόλης μας να αναδείξουν το έργο τους. Να δώσουμε χώρο στους καλλιτέχνες της περιοχής μας, που τόσο το έχουν ανάγκη.

Τα μαγαζιά που υπάρχουν, ας εκμεταλλευτούν -αν είναι αυτό δυνατό- τον εσωτερικό χώρο του πάρκου.

To φαινόμενο που υπάρχει είναι το καλοκαίρι να ψυχορραγεί αυτός ο πεζοδρόμος, ενώ να σφύζει από ζωή η πλατεία.

Κάποτε διοργανωνόταν ο Ρυθμός Νεολαίας, με συμμετοχή άνω των 2.000 ατόμων και το περίμεναν τόσοι νέοι στην πόλη μας και όχι μόνο! (Πού πήγε αυτός ο θεσμός; Τί έγινε;)

Μια έκθεση βιβλίου; Μια μικρή έκθεση τοπικών προϊόντων; Μια παράσταση Καραγκιόζη;

Πραγματικά, πολλά μπορούν να γίνουν, πιστεύω, και όχι με πολλά έξοδα.  Δώστε χώρο στον πολιτισμό, ακούστε τους νέους. Καλή θέληση να υπάρχει από ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ και κανείς μας δεν θα χάσει!»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti