Με μάσκα «MOLON LABE» βουλευτής των Ρεπουμπλικανών στο Καπιτώλιο

Πέμπτη, 14 Ιανουάριος 2021 19:25 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με μάσκα «MOLON LABE» βουλευτής των Ρεπουμπλικανών στο Καπιτώλιο

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι μάσκες που φοράει η βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Marjorie Taylor Greene, της Τζώρτζια.

«Τόσες σουρεαλιστικές, τρομακτικές εικόνες προέκυψαν από το Καπιτώλιο κατά την περασμένη εβδομάδα», αναφέρει το “The Cut” σε σχετικό του δημοσίευμα, συγκαταλέγοντας, ανάμεσα σε αυτές και τις φωτογραφίες της Marjorie Taylor Greene. Την Τετάρτη, η βουλευτής και υποστηρίκτρια της QAnon, φορούσε μία μάσκα που έγραφε «censored» (δηλ. λογοκρίθηκε) κατά τη διάρκεια της ομιλίας της για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ. Την περασμένη Τρίτη εμφανίστηκε με μία μάσκα που έγραφε «ΜΟLON LABE».

Η φράση, που αποτελεί μία λάθος απόδοση της ιστορικής ρήσης του Βασιλιά της Σπάρτης Λεωνίδα «μολών λαβέ», χρησιμοποιείται κατά κόρον στην Αμερική από όσους τάσσονται υπέρ της οπλοκατοχής. Σε φωτογραφίες που κατά καιρούς έχουν έρθει στη δημοσιότητα, η φράση φαίνεται να είναι γραμμένη ακόμα και στην είσοδο οπλοπωλείων. Παραδόξως, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το “The Cut”, η Greene βρίσκει τις μάσκες «καταπιεστικές» και αρνείται να τις φορέσει.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος