Το σχόλιο του «Σκορπιού»: Στον αγύριστο…2020

Τετάρτη, 03 Φεβρουάριος 2021 12:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το σχόλιο του «Σκορπιού»: Στον αγύριστο…2020

Να πάει στον… αγύριστο.

Τί άλλο μπορούμε να ειπούμε για τον χρόνο που λίγες ημέρες πριν… τον ξεφορτωθήκαμε.

Πολλά περισσότερα που κατ’ ιδίαν λέγονται μεταξύ μας, αλλά δεν γράφονται… Εκδικητικός, θανατηφόρος και καταστροφικός, σε όλο τον πλανήτη, μαύρη κηλίδα το βίωμά μας, από αρχές του 2020 μέχρι και σήμερα με κατάλοιπο του τον Covid 19 τον λεγόμενο Κορονοϊό, και για τον Σκορπιό, καταραμένο Κο..(λ)οϊό.

Καταρρεύσαμε ψυχολογικά και οικονομικά και ζούμε με τον φόβο, τον τρόμο και την αγωνία για το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας.

Τόσες απανωτές καταστροφές για πρώτη φορά στον πλανήτη συνέβησαν, με τον απερχόμενο χρόνο.

Σεισμικές δονήσεις άνω των 6 ρίχτερ, με τρομακτικά επακόλουθα, ανθρώπινα θύματα καταπλακωμένα στα χαλάσματα, και άλλα εν ζωή αναζητούμενα και ανασυρόμενα, μετά από λίγα 24ωρα.

Ακολουθούν οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις, με ορμητικούς χειμάρρους που στο πέρασμά τους πνίγονται στα λασπόνερα τους συνάνθρωποί μας, καταστρέφονται σπίτια, καταστήματα, παρασύρονται αυτοκίνητα τα πάντα στο… έλεος του Θεού, με συνανθρώπους μας να παραμένουν άστεγοι και στερούμενοι την θαλπωρή του σπιτιού των, τα υπάρχοντά τους… και οδικά δίκτυα σε εξαφάνιση. Σεισμοί και καταποντισμοί είναι φυσικά φαινόμενα, και το μόνο που λέμε, ο Θεός να βάλει το χέρι του, σταβροκοπιόμαστε αποζητούμε την σωτηρία και την Βοήθειά Του, και μόλις το ξεπεράσουμε… οι αμαρτίες μας πάλι στο προσκήνιο… Τί κρίμα να είμαστε θεοφοβούμενοι και όχι Θεοσεβούμενοι.

Όμως… φίλοι μου αγαπημένοι δεν σταματάμε με τα φυσικά καταστροφικά φαινόμενα. Είναι και τα ανθρώπινα εγκληματικά με τις φωτιές, σε όλο τον πλανήτη.

Ανθρωπόμορφα τέρατα βάζουν φωτιές, και καίγονται δάση με ανυπεράσπιστα άγρια ζώα, αλλά και οικισμοί με καιόμενα σπίτια και ανήμπορους ηλικιωμένους και παιδιά να χάνουν τη ζωή τους μέσα στο σπίτι τους.

Δεν μας αρκούσαν τα παραπάνω σεισμοί-καταποντισμοί και φωτιές, ακολουθεί ο θανατηφόρος ιός από τον Μάρτιο του 2020, που μας κατατρέχει με εκατομμύρια νεκρούς και διασωληνωμένους. Ο φόβος και τρόμος στην καθημερινότητά μας. Επιφυλακτικοί σε συγγενικά πρόσωπα, πολύ περισσότερο σε φιλικά μας, κρατάμε αποστάσεις και με τις μάσκες έχομε γίνει Ζορό.

Το ένα λοκντάουν ακολουθεί το άλλο (και αυτό είθε να είναι το τελευταίο). Όλος ο πλανήτης όπως βλέπουμε στην TV είναι μια νεκρή πολιτεία. Τα εμβόλια ας ελπίζουμε ότι θα μας προστατέψουν από τον καταραμένο ιό. Αλλά και εμείς θα πρέπει καθημερινά να παίρνομε τις επιβαλλόμενες προφυλάξεις και επιμελώς να τηρούμε τις συμβουλές των κρατικών ιατρών της TV.

Φίλοι μου αγαπημένοι αυτό ήταν το 2020 με τόσα και τόσα δεινά που βλέπουμε στα ΜΜΕ.

Παράκληση μας στο Παντοδύναμο Θεό το νέο έτος 2021 υγιεινό-χαρούμενο και ευτυχισμένο.

Βασιλεύ Ουράνιε Παράκλητε ο Πανταχού Παρών και τα πάντα πληρών… σώσον τας ψυχάς ημών.

Σκορπιός

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών