Βίοι παράλληλοι-Αντίλογος Σκορπιού

Το σχόλιο του Σκορπιού

Πέμπτη, 18 Φεβρουάριος 2021 11:58 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Βίοι παράλληλοι-Αντίλογος Σκορπιού

Σε πρόσφατο δημοσίευμα με τίτλο «Βίοι Παράλληλοι» και τις φωτογραφίες των πολιτικών κ.κ. Μάκη Βορίδη (υπουργός Εσωτερ.) και Τάκη Θεοδωρικάκου, αναφέρεται σε σχόλιο του στον «ΛΤ» ο κ. Γ.Α. Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον βλέποντας τις φωτογραφίες των δύο πολιτικών και ήταν το πρώτο που διάβασα ανοίγοντας την εφημερίδα. Με εξέπληξαν τα γραφόμενα και λίγο… με απογοήτευσαν, από άλλα δημοσιεύματά του. Αναφέρεται, στο σχόλιό του, σε δύο αξιόλογους πολιτικούς και, με φιλικό αντίλογο, δεν μπορούσα να αδιαφορήσω και να αφήσω αναπάντητα τα επιπόλαια νοήματα, αν και δεν… το συνηθίζω.

Κατά πρώτον ο Σκορπιός δεν έχει κανένα φιλικό ή ό,τι άλλο δεσμό με τους δύο κυρίους πολιτικούς…

Και το σχόλιό του αρχίζει ως εξής:

«Δεν συνηθίζω να γράφω για την ζωή και τα ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ πολιτικών…

Όμως γράφτηκαν κ. Γ.Α., αλλά ΓΙΑΤΙ; Ποιο το ενδιαφέρον να μας ειπείτε για την προσωπική των πολιτική σταδιοδρομία; Προφανώς να τους υποβαθμίσετε, να τους γελοιοποιήσετε (πολιτικά).

Ακούστε:… μας είναι αδιάφορο το βιογραφικό τους που μας κατονομάζετε, όμως για το σενάριο θεατρικού έργου με τα κατορθώματά τους είναι πολύ ενδιαφέρον να μας τα γνωστοποιήσετε. Τι λέτε… Για τον κ. Βορίδη, ως φοιτητής της Νομικής ήταν αρχηγός της Ε.Π.Ε.Ν., ήταν ένας χουντικός ας πούμε, τσανάκι του αρχηγού της χούντας Γ. Παπαδόπουλου, μετά του ακροδεξιού αρχηγού της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκου και στενός φίλος (ίσως και κουμπάρος) του Γάλλου ακροδεξιού Λεπέν. Συνεχίζει με Καρατζαφέρη και καταλήγει… στην αγκαλιά της Ν.Δ. και γίνεται υπουργός…

Μετά πάτε στον κ. Θεοδωρικάκο, βασικό στέλεχος του Κ.Κ.Ε., που από μικρός γίνεται πρόεδρος της Κ.Ν.Ε., μεταπηδά στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην κατάρρευσή του, προβαίνει σε προσωπικές δραστηριότητες και μεταπηδά στη ΝΔ. Ο κ. Πρωθυπουργός τον έχει δίπλα του και μάλιστα στενό μυστικό του σύμβουλο. Αυτά λέτε. Τους αποκαλείτε «μανιακούς στην εξουσία». Για προσωπική τους διάκριση και για την τσέπη τους.

Βρίσκετε ανεξήγητη την σύμπλευση κομμουνιστών και ακροδεξιών σε… κεντροδεξιά κυβέρνηση. Σας ερωτώ, γιατί;

Τον κ. Μητσοτάκη τον λέτε έξυπνο -εγώ λέω και με μυαλό ξυράφι-, μαέστρο πολύμορφης ορχήστρας υπουργών χωρίς κοινωνικό όραμα, είναι αριβίστες, μανιακοί στην εξουσία, κ.ά. κοσμητικά… ντροπής. Τί είναι αυτά που γράφετε κύριε Γ.Α.;

Μήπως το ότι οι κ.κ. Βορίδης και Θεοδωρικάκος διακρίθηκαν από φοιτητές πρόεδροι της ΕΠΕΝ και ΚΚΕ και έφθασαν στο ύψιστο αξίωμα να υπουργοποιηθούν σε κυβέρνηση άλλης του κόμματός τους, σας ενόχλησε τόσο πολύ;

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο κ. Πρωθυπουργός τους επέλεξε για τις ικανότητές τους, όπως και άλλους πολιτικούς άλλων κομμάτων που δεν τους αναφέρετε. Μην σας ανησυχεί το σμίξιμο -όπως λέτε- ακροδεξιών με κομμουνιστές, κεντροδεξιούς και ό,τι άλλο κόμμα προκύπτει.

Αντίθετα, θα έπρεπε να το επικροτούμε όλοι οι Έλληνες. Ο κ. Μητσοτάκης προβαίνει σε ένα πολύ καλό πολιτικό δίδαγμα, όλων των κομμάτων, σε κάθε κυβερνών κόμμα να συμπλέει ενεργητικά για το καλό της Ελλάδος, με πολιτικούς άξιους άλλων κομμάτων.

Ως για τις πολιτικές αρχές τους, δεν τις καταπατούν, πιστεύω, πολλοί εξ αυτών παραμένουν ιδεολόγοι και προσφέροντας σε ό,τι καλύτερο για τις τύχες μας -όπως λέτε.

Στον αιώνα που ζούμε, καλό θα ήταν να εκλείψουν τα πολιτικά μας πάθη, οι έχθρες και διαπληκτισμοί, τα ταμπού από αιώνα και πλέον στο παρελθόν. Στο σατυρικό ποίημα του Γ. Σουρή «Δυστυχία σου Ελλάς» σκιαγραφείται αυτό που ήμασταν τον 18ο αιώνα και μέχρι τον 21ο. Και σε ένα στίχο του λέει «Ω Ελλάς ηρώων χώρα τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα»… Αναλογισθείτε το παρελθόν με το παρόν… Όμοιο…

Νομίζω θα είναι ένα πολύ καλό δίδαγμα, κατά πρώτον στους πολιτικούς, αλλά και στα παιδιά μας -όπως γράφετε- και μακάρι να είναι ο θεμέλιος λίθος του κ. Πρωθυπουργού για τις μελλοντικές κυβερνήσεις, με δυναμικούς και άξιους πολιτικούς που δεν θα είναι αριβίστες, παρά μόνον παθιασμένοι στην πολιτική, με απώτερο σκοπό ό,τι καλύτερο για την πατρίδα μας.

Κύριε Γ.Α., οφείλω να σας ειπώ ότι δεν διαφωνώ σε ό,τι καταγράφετε για τους πολιτικούς. Το 80% των τριακοσίων είναι τυχοδιώκτες πολιτικοί, πολλοί εξ αυτών για τετραετίες… πολιτικοί συμφερόντων και της γεμάτης… τσέπης τους, με αξίες να παραμένουν στο περιθώριο. Καλόν θα ήταν να καταγγέλλονται παραπτώματά των και όχι ιδεολογικές μας διαφορές απέναντι κάθε πολιτικού άξιου προσώπου.

Σκορπιός