Κάτι έρχεται στη Σπάρτη...

Παρασκευή, 18 Ιούνιος 2021 20:57 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κάτι έρχεται στη Σπάρτη...

Ένα εικαστικό έργο, μεγάλων διαστάσεων, ειδικά κατασκευασμένο για την ιστορική πόλη της Σπάρτης, φαίνεται πως έχει στα σκαριά της η δημοτική αρχή. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», ο οραματιστής των διεθνούς εμβέλειας αγώνων «Spartan Race», Joe de Sena, θα προβεί σε δωρεά προς το Δήμο Σπάρτης, μιας περικεφαλαίας συνολικού κόστους 300 χιλιάδων δολαρίων. Οι προσωπικές παρεμβάσεις και πιέσεις του δημάρχου Σπαρτιατών Πέτρου Δούκα προς τη διοίκηση του «Spartan Race», απέδωσαν καρπούς και όπως όλα δείχνουν, Ο Joe De Sena και οι συνεργάτες του, έχουν αναλάβει αποκλειστικά το κόστος της δημιουργίας και της μεταφοράς του έργου από την Αμερική στη γη της Λακεδαιμονας.

Ο Δήμος Σπάρτης, ετοιμάζει τη σύσταση καλλιτεχνικής επιτροπής η οποία θα εξετάσει την ποιότητα του έργου, θα εισηγηθεί την έγκριση τοποθέτησής του στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου. Τα μέρη που έχουν προταθεί ώστε να τοποθετηθεί η περικεφαλαία είναι αρκετά, με επικρατέστερα τη νέα είσοδο της πόλης και το λόφο του Ξενία Σπάρτης, ενώ μέλημα του δήμου είναι το εμβληματικό έργο να είναι ορατό σε ολόκληρη την πόλη.  

Η χορηγία του Joe De Sena, είναι μια από τις μεγαλύτερες που έχει δεχθεί ο Δήμος Σπάρτης στην ιστορία του ενώ εφόσον ολοκληρωθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και ενέργειες, οι Σπαρτιάτες θα θαυμάσουν τη μεγαλειώδη περικεφαλαία στην πόλη τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland