Η αρχαία Σπαρτιάτισσα Μάνα βρίσκει θέση στην ηρωική γη της

Τετάρτη, 24 Νοέμβριος 2021 12:37 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η αρχαία Σπαρτιάτισσα Μάνα βρίσκει θέση στην ηρωική γη της

Τα εγκαίνια του περίφημου Σπαρτιατικού Μουσείου στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (ΚΕΣ) «Παιδεία» του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ των ΗΠΑ αναβλήθηκαν για το επόμενο έτος, λόγω της πανδημίας, ωστόσο οι Λάκωνες ομογενείς Αμερικής-Καναδά, που στηρίζουν το έργο ανάδειξης και προβολής της αρχαίας Σπάρτης στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, δρομολογούν μια σημαντική δωρεά στη σύγχρονη κοινότητα της Σπάρτης. Σε συνεργασία με τον διευθυντή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (ΚΕΣ) «Παιδεία» και Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ, κ. Ηλία Τομάζο, η Παλλακωνική Ομοσπονδία ΗΠΑ-Καναδά προσανατολίζεται στη δημιουργία ανάγλυφου μαρμάρινου μνημείου για τη Γυναίκα-Μάνα της αρχαίας Σπάρτης με στόχο να παραχωρηθεί στη Σπάρτη και να τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», το απαιτούμενο ποσό έχει εξασφαλισθεί από Λάκωνες ομογενείς, ενώ έχουν διεξαχθεί οι αρχικές επαφές με έμπειρες μαρμαροτεχνίτες στην Ελλάδα που θα αναλάβουν να σμιλεύσουν το γλυπτό. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, εικάζεται πως -ακόμα και- σε διάστημα τριών μηνών, το μνημείο μπορεί να είναι έτοιμο και στη συνέχεια να ακολουθήσουν οι σχετικές διαδικασίες για να κοσμήσει τη λακωνική πρωτεύουσα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, το περασμένο Σάββατο (20/11), ο Ηλίας Τομάζος είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα, όπου συζήτησαν το θέμα της παραπάνω συμβολικής δωρεάς, όπως και της γενικότερης συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ και του Δ. Σπάρτης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti