«Ταξίδεψαν» στον κόσμο των πουλιών στα Τσίντζινα (ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, 14 Αύγουστος 2019 12:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Ταξίδεψαν» στον κόσμο των πουλιών στα Τσίντζινα (ΦΩΤΟ)

Στον συναρπαστικό κόσμο των πουλιών είχαν την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» οι κάτοικοι του ορεινού χωριού Πολύδροσο (Τσίντζινα) στον Πάρνωνα, στο πλαίσιο εκδήλωσης ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Τα Τσίντζινα», τη Δευτέρα 12 Αυγούστου.

Στην πανέμορφη πλατεία με τα αιωνόβια πλατάνια του οικισμού, τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης παρουσίασαν πληροφορίες για το εκπληκτικό φαινόμενο της μετανάστευσης των πουλιών που λαμβάνει χώρα ετησίως εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν οπτικοακουστικό υλικό για τις περιπέτειες και τις δυσκολίες που συναντούν τα άγρια πουλιά κατά τις μεταναστεύσεις, άκουσαν ήχους πουλιών, ενώ περιγράφηκαν μερικά από τα κοινά είδη ορνιθοπανίδας που ζουν ή περνούν από τον Πάρνωνα. Τα παιδιά συμμετείχαν σε δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που έχει επιμεληθεί η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, με θέμα τους φτερωτούς ταξιδιώτες, ακολουθώντας με τη φαντασία τους ένα σταβλοχελίδονο και ακούγοντας μια ιστορία για τα τρυγόνια. Στο τέλος, άφησαν στη Γωνιά των Ταξιδιάρικων από μια ευχή για τα πουλιά, και πιο συγκεκριμένα για την προσπάθειά που καταβάλουν κάθε χρόνο προκειμένου να ολοκληρώσουν το μακρύ και δύσκολο μεταναστευτικό τους ταξίδι, αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο στην χώρα μας που απλώνεται σαν γέφυρα πάνω από την Μεσόγειο.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η προβολή της ταινίας ντοκιμαντέρ με τίτλο «Από Βορρά σε Νότο, σ' Ανατολή και Δύση» σε κείμενα-σενάριο-σκηνοθεσία του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, από το αρχείο του Φορέα Διαχείρισης.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος