Ελληνική συσκευασία για αβγά που φυτεύεται και βλασταίνει

Δευτέρα, 26 Αύγουστος 2019 20:31 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ελληνική συσκευασία για αβγά που φυτεύεται και βλασταίνει

Στην εποχή μας, που έχουμε πλέον καταλάβει ότι η χρήση πλαστικών συσκευασιών πρέπει να καταργηθεί πλήρως, ένας σχεδιαστής στη Θεσσαλονίκη πηγαίνει τις οικολογικές συσκευασίες ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας τους «δεύτερη ζωή».
O βιομηχανικός σχεδιαστής Γιώργος Μπόσνας έχει φτιάξει μια καινοτόμα συσκευασία αβγών, που αποτελείται από καθαρισμένο χαρτοπολτό, αλεύρι, άμυλο και βιολογικούς σπόρους. Το καλύτερο όμως είναι ότι μετά τη χρήση των αβγών, η συσκευασία αντί να πεταχτεί ή να ανακυκλωθεί, μπορεί να φυτευτεί στο έδαφος και να βλαστίσει, δίνοντας φακές!
Όπως εξηγεί ο ίδιος στο protothema.gr, «η ιδέα προέρχεται από τη δημιουργία μιας νέας εναλλακτικής συσκευασίας, που δεν χρειάζεται να ανακυκλωθεί για να βοηθήσει το περιβάλλον». Μέσω της έρευνάς του λοιπόν, διαπίστωσε ότι οι φακές που αναπτύσσονται αυξάνουν τη γονιμότητα του εδάφους λόγω της ικανότητάς τους να καθορίζουν το ατμοσφαιρικό άζωτο μέσω της οζώδους ρίζας τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συνδυάσει τους σπόρους και το χαρτί στη συσκευασία του biopack του.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα