Οικολογικός Σύνδεσμος Λακωνίας

Αναγκαία η θωράκιση του ποταμού Ευρώτα
Δευτέρα, 17 Ιανουάριος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οικολογικός Σύνδεσμος Λακωνίας

Την οριοθέτηση του ποταμού Ευρώτα ζητά με επιστολή του προς τη Γενική Διεύθυνση Υδραυλικών Έργων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο Οικολογικός Σύνδεσμος Σπάρτης.

Αποδίδοντας τις παραβατικές ενέργειες που εντοπίζονται ανά καιρούς στις όχθες του ποταμού, στη μη-οριοθέτηση των κοιτών και των παρόχθιων περιοχών του, ο ΟΙΚΟΣΥΛ απευθύνεται στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Υποδομών, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στην προστασία του ιστορικότερου ποταμού της πόλης μας.

Συγκεκριμένα, ο σύνδεσμος αναφέρει στην επιστολή του:
«Ο σύλλογός μας από το έτος της ίδρυσής του έως σήμερα αγωνίζεται για να σταματήσουν η ρύπανση, η μόλυνση, η υποβάθμιση και η αυθαίρετη καταπάτηση τμημάτων της κοίτης και των παρόχθιων περιοχών του ιστορικού ποταμού Ευρώτα, που είναι “ποταμός μονίμως ρεόντων υδάτων, με καθεστώς προστασίας NATURA 2000 GR 2540003 κατ. SCI”.

Στη διάρκεια όλων αυτών των ετών, διαπιστώσαμε πως μία από τις πολλές αιτίες που επιτρέπει την ανάπτυξη τέτοιου είδους παραβατικών πράξεων σε βάρος του Ευρώτα, είναι ότι ο ποταμός δεν έχει οριοθετηθεί και το γεγονός αυτό γίνεται αφορμή για να αμφισβητηθούν η κοίτη και οι παρόχθιες περιοχές του.

Κατά συνέπεια, επειδή η Γενική Δ/νση Υδραυλικών Έργων του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων είναι η μόνη αρμόδια για την οριοθέτηση του ποταμού Ευρώτα και των οχθών του, σας καλούμε να κινήσετε τις απαραίτητες διαδικασίες για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός το συντομότερο δυνατό.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως για τις προθέσεις και τις ενέργειές σας».
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti