Οι κάτοικοι του Αφυσσού καταγγέλλουν σημαντική ρύπανση από τα στραγγίδια του ΧΑΔΑ

Δείγμα νερού από το ρυάκι «Κάναλι» έστειλε πρόσφατα για έλεγχο στο Εργαστηριακό Κέντρο Ελέγχου Τροφίμων, ο Αγροτικός Πολιτιστικός και Αθλητικός...
Παρασκευή, 23 Απρίλιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι κάτοικοι του Αφυσσού καταγγέλλουν σημαντική ρύπανση από τα στραγγίδια του ΧΑΔΑ

Δείγμα νερού από το ρυάκι «Κάναλι» έστειλε πρόσφατα για έλεγχο στο Εργαστηριακό Κέντρο Ελέγχου Τροφίμων, ο Αγροτικός Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Αφυσσού «Διόσκουροι».
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων,  διαπιστώθηκε  αυξημένη ενεργή οξύτητα στις τιμές BOD και COD των στραγγιδίων.
Το BOD είναι παραδοσιακά πλέον η σημαντικότερη παράμετρος μέτρησης της ισχύος της οργανικής ρύπανσης. Η ποσότητα της μείωσης του BOD ή απλά το BOD  σε μία μονάδα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, είναι ένας από τους δείκτες-κλειδιά προκειμένου να εκτιμηθεί η απόδοση της επεξεργασίας.
Το COD είναι μία μετρήσιμη ποσότητα, η οποία δεν εξαρτάται ούτε από την ικανότητα βιοαποικοδόμησης των μικροοργανισμών ούτε από την γνώση της χημικής  σύστασης και δομής των μορίων που υπάρχουν σε ένα απόβλητο. Κατά τη μέτρηση του COD, χρησιμοποιείται ένα ισχυρό οξειδωτικό αντιδραστήριο για να οξειδώσει  ποσοτικά την οργανική ύλη.
Στην ίδια ανακοίνωσή του, ο σύλλογος γνωστοποιεί και την απάντηση της  ΝΑ Λακωνίας σχετικά με την καταγγελία αρκετών κατοίκων της περιοχής στις υπηρεσίες Υγείας και Περιβάλλοντος τον περασμένο Δεκέμβριο, για τα στραγγίδια του σκουπιδότοπου.
Συγκεκριμένα, η Νομαρχία αναφέρει ότι τα καταγγελλόμενα θα εξεταστούν έπειτα από αυτοψία που θα πραγματοποιήσει το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος της ΝΑ, σημειώνοντας ότι σε αυτό συμμετέχουν και οι δύο υπηρεσίες, οι οποίες ήταν και αποδέκτες των εν λόγω αναφορών.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti