Ενημέρωση του ΕΚΠΑΖ στο «Σπίτι του Μανιάτη»

Ενημερωτική παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 13/12 στον Πειραιά, από το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο...
Τρίτη, 15 Δεκέμβριος 2009 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ενημέρωση του ΕΚΠΑΖ στο «Σπίτι του Μανιάτη»

Ενημερωτική παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 13/12 στον Πειραιά, από το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο «Σπίτι του Μανιάτη», το οίκημα της Ένωσης των Aπανταχού Μανιατών, που παραχωρήθηκε αφιλοκερδώς για το σκοπό αυτό.
Βασικός ομιλητής της ημερίδας, την οποία διοργάνωσε ο υπεύθυνος του Παραρτήματος Πελοποννήσου κ. Πέτρος Καπερναράκος, ήταν ο  κ. Γιάννης Πουλόπουλος, ένας επιστήμονας που έχει αφιερώσει 24 χρόνια στην περίθαλψη των άγριων ζώων και γενικότερα στην άγρια πανίδα, αλλά και στα ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο να εκλείψουν.
Τις δραστηριότητες, τους στόχους και την προοπτική του ΕΚΠΑΖ ανέλυσε ο διαχειριστής του κ. Παύλος Μπήτρος, ενώ στη συνέχεια ο κ. Καπερναράκος παρουσίασε την οργάνωση των σταθμών πρώτων βοηθειών του Κέντρου και τα σχέδια για την αποκατάσταση και προστασία της άγριας πανίδας στην Πελοπόννησο. Η παρουσίαση πλαισιώθηκε από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Ένωσης των Απανταχού Μανιατών κ. Παρασκευάς Χονδροκούκης, ο έφορος του κτιρίου της Ένωσης κ. Παναγιώτης Λάσκαρης, ο αντιπρόεδρος της Παλλακωνικής Ένωσης κ. Γεώργιος Δεμοιράκος, ο πρόεδρος του σπηλαιολογικού συλλόγου Ταϋγέτου-Πάρνωνα «Ποσειδών» κ. Γιάννης Κοφινάς, ο εκδότης της εφημερίδας «Η Φωνή της Μάνης» κ. Νίκος Καλαποθαράκος κ.ά.
Μηνύματα απέστειλαν οι βουλευτές ΝΔ Λακωνίας κ.κ. Θανάσης Δαβάκης και Γρηγόρης Αποστολάκος, και η πρόεδρος της Παλλακωνικής Ένωσης κ. Ειρήνη Μουσταφέλλου.
Η εκδήλωση έκλεισε με ανταλλαγή απόψεων πάνω σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti