Η παράσταση «ΕΣΤΙ-Α-ΔΥΝΑΤΟΝ» ανεβαίνει στο μεταξουργείο Σπάρτης

Τρίτη, 24 Απρίλιος 2018 14:56 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η παράσταση «ΕΣΤΙ-Α-ΔΥΝΑΤΟΝ» ανεβαίνει στο μεταξουργείο Σπάρτης

Τη διαδραστική παράσταση του Θεάτρου του Καταπιεσμένου (θέατρο φόρουμ) «ΕΣΤΙ-Α-ΔΥΝΑΤΟΝ... πάλι;» παρουσιάζει στη Σπάρτη, η θεατρική ομάδα “Cluedo”, που απαρτίζεται από φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου και κατοίκους της Αργολίδας. Η παράσταση, που έρχεται στην πόλη με πρωτοβουλία της θεατρικής ομάδας φόρουμ Σπάρτης - BOL, ανεβαίνει το Σάββατο 28 Απριλίου και ώρα 8:30΄ μμ στο παλαιό μεταξουργείο Σπάρτης (Κων/νου Παλαιολόγου 29-31), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Μέσα από τη «ζύμωση» του λόγου, την ανταλλαγή απόψεων και τη κατάθεση προτάσεων προσεγγίζουμε  ….. πάλι το θέμα των φοιτητικών εστιών. Κι αυτό γιατί:
Πάλι…  Στο Ναύπλιο δεν υπάρχουν εστίες. Για τη φετινή χρονιά δεν υπάρχει κανένας χώρος φιλοξενίας.  
Πάλι…. Οι φοιτητές δεν έχουν που να κοιμηθούν.
Πάλι…. Άλλοι πηγαινοέρχονται.
Πάλι…. Κάποιοι σταματούν τις σπουδές και εγκαταλείπουν το όνειρο.
Πάλι….“ ΕΣΤΙ _ Α _ ΔΥΝΑΤΟΝ ”
Αύριο…. ΕστίΑ – Δυνατόν

Λίγα λόγια
για την παράσταση
Ένα αναπάντητο, συγκεχυμένο ερώτημα στα μυαλά νέων ανθρώπων που θέλουν να εξελιχθούν, να εκφραστούν, να δημιουργήσουν, να δράσουν μες στη νωθρή γαλήνη του καιρού. Μπορούν να την διαλύσουν; Μπορούν να την προσπελάσουν; Ποιά η δύναμή τους;
Σκέψεις κοινές μας έφεραν εδώ. Όχι σαν απλούς συζητητές μιας φθίνουσας κατάστασης, αλλά σαν υποστηρικτές μιας ατράνταχτης ορμής. Γιατί το αρχικό ερώτημα δεν είναι αν θα πάρουμε αυτά που δικαιούμαστε, αλλά αν θα παλέψουμε γι' αυτά που ονειρευόμαστε, γι' αυτά που στεγάζουν τη συλλογική μας σκέψη, γι' αυτά που ορθώνουν την ανυπότακτη κραυγή μας. Αν θα ζούμε όπως εμείς θέλουμε και όχι όπως άλλοι μας καθοδηγούν.

Προσπαθώντας, έτσι, να επικοινωνήσουμε και να αλληλεπιδράσουμε μαζί σας, η θεατρική ομάδα Cluedo από το Ναύπλιο παρουσιάζει μια διαδραστική παράσταση του θεάτρου του καταπιεσμένου, που σκοπό έχει να καταδείξει και να συζητήσει το πρόβλημα της ανυπαρξίας των εστιών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ σε όλη τη χώρα. Να ακουστούν, επίσης, πιθανές λύσεις και να ενωθούν οι απόψεις μας για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα όλοι μαζί. Γιατί δεν είναι θέμα μόνο των φοιτητών, καθώς όλα ξεκινούν από το μέρος και καταλήγουν στο όλον.

Και επειδή κατά τον AugustoBoal ''στο θέατρο του καταπιεσμένου δεν προσπαθούμε να πούμε ποιά είναι η καλύτερη λύση, αλλά προσπαθούμε να ερεθίσουμε τον καθένα να σκεφτεί πιθανές λύσεις'', ένωσε και εσύ τη φωνή σου με τη δική μας σε ένα ταξίδι με ένα στόχο: τη δύναμη. Τη δύναμη που όταν πολλαπλασιάζεται μπορεί να κατορθώσει τα πάντα. Γιατί η δύναμη είναι ανάλογη της θέλησης, και η θέληση της πράξης.

Γιατί είναι στο χέρι των καταπιεσμένων να μην παραμείνουν θύματα. Για να γίνει το Εστί Αδύνατον… ΕστίΑ Δυνατόν.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών