Η 14η «Γιορτή Τσίπουρου» το Σάββατο στο Γεωργίτσι!

Δευτέρα, 15 Οκτώβριος 2018 16:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η 14η «Γιορτή Τσίπουρου» το Σάββατο στο Γεωργίτσι!

Για 14η συνεχόμενη χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γεωργιτσίου διοργανώνει τη «Γιορτή Τσίπουρου» στο Γεωργίτσι. Η γιορτή θα διεξαχθεί το Σάββατο 20/10 και ώρα 5:00 μμ στο πάρκο «Καρβουνόρεμα», μέσα στη φύση του βορείου Ταϋγέτου!

Η γιορτή, που διοργανώνεται με τη στήριξη του Δ. Σπάρτης, περιλαμβάνει ζωντανή μουσική από ορχήστρα, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γευστικούς μεζέδες, και φυσικά άφθονο τσίπουρο, προερχόμενο από τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής με τη χρήση καζανιού.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γεωργιτσίου κ. Πασχάλης Σαπουντζής αναφέρει τα εξής: «Η αναβίωση της απόσταξης του τσίπουρου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γεωργιτσίου, είναι ένα έθιμο που κρατάει χρόνια και το οποίο έχει καταξιωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα του χωριού μας.

Η τελετουργία της παρασκευής του τσίπουρου, που φέτος θα επαναληφθεί ύστερα από μια μικρή χρονική παρένθεση, είναι ανεπανάληπτη και μοναδική».

«Σας περιμένουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και να γλεντήσουμε μέχρι το πρωί» αναφέρουν στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές.

Πρόγραμμα γιορτής
17:00: «Παραδοσιακά Χορευτικά Κεντήματα»
20:00: Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστορείου «Ο Πολυδεύκης»
20:30: Παραδοσιακή μουσική – αυθεντικό λαϊκοδημοτικό γλέντι

Σελίδα γιορτής
Ιστοσελίδα χωριού


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και 
όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών