Ένα Σαββατοκύριακο στη Λακωνική Μάνη

Παρασκευή, 31 Ιούλιος 2020 19:37 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ένα Σαββατοκύριακο στη Λακωνική Μάνη

Η Λακωνική Μάνη, με τα μαγευτικά της τοπία, με την πέτρα να κυριαρχεί παντού και τους πύργους να ξεπροβάλλουν επιβλητικά, δεν σταματά να μας γοητεύει ποτέ.
Αρχαιολογικοί τόποι, σπήλαια, βυζαντινά μοναστήρια δένουν άψογα με το φυσικό τοπίο και συνθέτουν έναν παζλ καθώς την ταξιδεύεις από τη μια μεριά στην άλλη.

githeio

Το Γύθειο, θα είναι το ορμητήριό σου για κοντινές εκδρομές και βουτιές στις γύρω παραλίες, όπως είναι το Μαυροβούνι και το Βαθύ. Θα περπατήσεις στα γραφικά σοκάκια του και θα γευτείς φρέσκα θαλασσινά σε μια από τις πολλές ψαροταβέρνες του.

Λιμένι και Αρεόπολη

limeni1
Φτάνει να επισκεφθείς μια φορά το Λιμένι για να το ερωτευτείς για πάντα. Πέτρινα σκαλιά που οδηγούν σε γαλαζοπράσινα νερά, βουκαμβίλιες ανάμεσα στις πέτρες και άπλετο φως. Άλλωστε στο Λιμένι θα έχεις και την ευκαιρία να απολαύσεις ένα από τα πιο μαγικά ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας!

116427682 1186160228389256 8598817869748725664 n

Η Αρεόπολη με τις λιθόστρωτες αυλές, τα μικρά κουκλίστικα μπαλκόνια, τα γραφικά στενά δρομάκια της θα σε μαγνητίσει. Κάνε μια στάση για ένα δροσιστικό κοκτέιλ σε κάποιο από τα πολύχρωμα και γεμάτο κόσμο μαγαζιά. Μην ξεχάσεις φεύγοντας να πάρει ψωμί από τον παραδοσιακό φούρνο της περιοχής!

arep

Βάθεια
Χτισμένη στην κορυφή του λόφου, η Βάθεια αγναντεύει τον ορίζοντα εποπτεύοντας δρόμους και περάσματα. Η ιστορία τής επιφύλαξε μια τύχη διαφορετική από τα άλλα χωριά της Μάνης, δίνοντάς της άλλη μια ευκαιρία να ανθήσει, πριν ερημώσει και πάλι. Γύρω στο 1980, όταν ήρθε το ρεύμα στα χωριά της Μάνης και η λήθη άρχισε να μετουσιώνεται σε τουριστικό ενδιαφέρον, μια λαμπρή ιδέα, σπάνιο δείγμα ελληνικής οξυδέρκειας, έμελλε να δώσει ξανά ζωή στο μικρό, όμορφο, αλλά εγκαταλειμμένο χωριό. Ο ΕΟΤ, με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τουριστικής αξιοποίησης, δημιούργησε ένα πρότυπο τουριστικό συγκρότημα, διαμορφώνοντας αρκετούς πύργους της Βάθειας σε ξενώνες.

vathis

Σήμερα οι ξενώνες της Βάθειας είναι δυστυχώς κλειστοί. Όμως αξίζει να περπατήσεις το πανέμορφο αυτό μέρος και να αγναντέψεις την πραγματικά μαγική θέα.

Γερολιμένας
Η εκδρομή σου στη Μάνη, δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει και μια στάση για βουτιά στα κρυστάλλινα νερά του Γερολιμένα. Θα έχεις την ευκαιρία να χαλαρώσεις απολαμβάνοντας τη χαρακτηριστική ατμόσφαιρα και ομορφιά της Μάνης αλλά και τη θέα προς το ακρωτήριο Ταίναρο.