Σεμινάριο Φωνητικής από το Εθνικό Ωδείο Σπάρτης

Σεμινάριο Φωνής με τον διεθνούς φήμης έλληνα τενόρο και βασικό στέλεχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Βαγγέλη Χατζησίμο διοργανώνει το...
Πέμπτη, 10 Νοέμβριος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σεμινάριο Φωνής με τον διεθνούς φήμης έλληνα τενόρο και βασικό στέλεχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Βαγγέλη Χατζησίμο διοργανώνει το Εθνικό Ωδείο Σπάρτης, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20/11 στην αίθουσα Γ. Φελούρης (Λεωνίδου 72).
Το σεμινάριο διδασκαλίας και πρακτικής πάνω στη φωνή θα ολοκληρωθεί σε δύο κύκλους.
Ο 1ος  κύκλος απευθύνεται σε σπουδαστές που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τη φωνή και το τραγούδι, σε σπουδαστές που έχουν προηγούμενη εμπειρία και υψηλότερο επίπεδο, σε επαγγελματίες τραγουδιστές, σε δασκάλους μουσικής και ηθοποιούς, σε καθηγητές (κυρίως φιλολόγους), σε δασκάλους Δημοτικών Σχολείων, σε νηπιαγωγούς, σε εκφωνητές εκπομπών και ομιλητές.
Οι συμμετέχοντες  θα δουλέψουν πάνω στους βασικούς τρόπους του μηχανισμού της φωνής και στην ανατομία του οργάνου, ενώ ολοκληρώνοντας το σεμινάριο θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν μια συναυλία, σαν σύνοψη της δουλειάς που έγινε κατά τη διάρκεια του.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη γραμματεία του Εθνικού Ωδείου, έως την Τρίτη 15/11, ενώ σημειώνεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων.
Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι οι ενεργά συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Βιογραφικό σημείωμα του Βαγγέλη Χατζησίμου

  Ο τενόρος Βαγγέλης Χατζησίμος γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Ωδείο του Πειραϊκού Συνδέσμου (τάξη θ. Μοίρα) με Άριστα και Α βραβείο. Παρακολούθησε σεμινάρια και ιδιαίτερα μαθήματα με τους: Ileana Cotrubas, Luigi Alva, Κώστα Πασχάλη, και Arrigo Pola.  Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Ιταλικά. Από το 1992 είναι στέλεχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τραγουδώντας πρωταγωνιστικούς ρόλους του λυρικού και δραματικού ρεπερτορίου. Έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους έλληνες αρχιμουσικούς και σκηνοθέτες.
  Ως προσκεκλημένος καλλιτέχνης έχει εμφανιστεί στα σημαντικότερα παγκόσμια θέατρα και αίθουσες συναυλιών όπως Oper Frankfurt am Man Deutsche Oper am Rheim, Bulgarian National Opera, Sofia National Center for the Performing Arts Beijing Teatro Sociale di Como, National Theater Manheim, Carnegie Hall, NY.
  Έχει συνεργαστεί με τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες όπως ο C.Loy και D. Hillsdorf και με αρχιμουσικούς όπως όπως οι H. Wallat και J. Fiore. Επίσης, έχει εμφανιστεί σε συναυλίες με καλλιτέχνες όπως M. Guleghina, Anna Tomowa Sintow και Αγνή Μπάλτσα. Είναι τακτικός συνεργάτης των σημαντικοτέρων ελλήνων ορχηστρών. Έχει ηχογραφήσει έργα Καλομοίρη, Σαμάρα, Κάρρερ, Μητρόπουλο, Πετρίδη, Θεοδωράκη. Διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος