Τίμησαν τον ποιητή-συγγραφέα Ν. Ταβουλάρη στην Αρεόπολη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Παρασκευή, 17 Αύγουστος 2018 10:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τίμησαν τον ποιητή-συγγραφέα Ν. Ταβουλάρη στην Αρεόπολη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Στις 5 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Μανιάτη ποιητή, λογοτέχνη και συγγραφέα Νίκου Ταβουλάρη (τ. πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενώσεως Λογοτεχνών) στο αίθριο του Ξενοδοχείου «Κουρής» στην κεντρική πλατεία Αθανάτων της Αρεόπολης.

Η εκδήλωση ήταν πρωτοβουλία της Πολιτιστικής Επιτροπής «Φτέρεια», η οποία έχει σκοπό να συμβάλλει τα πολιτιστικά δρώμενα του της Μάνης, ενώ έχει καθιερώσει κάθε πρώτη Κυριακή του Αυγούστου να πραγματοποιεί πολιτιστική εκδήλωση.

Τα μέλη της Επιτροπής είναι τα εξής: Ο φιλόλογος και θεολόγος κ Ηλίας Πατρικουνάκος (τ. Δ/ντής Β/θμιας Εκπαίδευσης), ο επιτυχημένος επιχειρηματίας κ. Φοίβος Τσαπατσάρης, ο οποίος έχει ζήσει μεγάλο μέρος της ζωή του στο Παρίσι, αποκτώντας θέση στο επιχειρηματικό κόσμο του Παρισιού και ο συγχωριανός-στενός συγγενής του τιμώμενου προσώπου κ. Στυλιανός Ταβουλάρης.

Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι ο τίτλος της Επιτροπής «Φτέρεια» προέρχεται από τον δημοσιογράφο-λογοτέχνη, ευπατρίδη και ευεργέτη Μανιάτη Γεώργιο Φτέρη-Τσιμπιδάρο. Ο αείμνηστος Γεώργιος Φτέρης –Τσιμπιδάρος αγαπούσε τον τόπο του -την Μάνη-, δωρίζοντας 5.000 βιβλία για τη δημιουργία δημόσιας βιβλιοθήκης στην Αρεόπολη. Η δημόσια αυτή βιβλιοθήκη συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων δέκα δημόσιων βιβλιοθηκών στην Ελλάδα. Το έργο του είναι τεράστιο, πολυσχιδές και διεθνώς αναγνωρισμένο και υπήρξε μια από τις σημαντικότερες μορφές του τόπου.

Για το έργο του και τη ζωή του Ν. Ταβουλάρη μίλησε εμπεριστατωμένα ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης κ. Ηλίας Πατρικουνάκος, δίνοντας παράλληλα και μια εικόνα για τη διαδρομή του έργου του.  Επί πλέον, ο εν λόγω ομιλητής τόνισε ότι «πρέπει να τιμούμε τους ανθρώπους όταν είναι στη ζωή».

Δεν έλειψαν οι απαγγελίες ποιημάτων του τιμώμενου προσώπου, από τις διακεκριμένες ποιήτριες κ. Ουρανία Μπούρτζινου και κ. Τζούλια Πουλυμένακου, οι οποίες απέδωσαν πλήρως το νόημα και την υφή των ποιημάτων του.

Στη συνέχεια, ο εκδότης του Εκδοτικού Οίκου «Αδούλωτη Μάνη» κ. Γεώργιος Δημακόγιαννης αναφέρθηκε στα Μανιατόπουλα που διάπρεψαν στα γράμματα και στον Πολιτισμό, στο πολύτιμο έργο του δημοσιογράφου-λογοτέχνη Γεώργιου Φτέρη – Τσιμπιδάρου και στο έργο του Νίκου Ταβουλάρη. Από την πλευρά του ο κ. Στέλιος Ταβουλάρης περιέγραψε τους κόπους, τις κακουχίες και τις στερήσεις για να μάθουν εκείνη την εποχή γράμματα τα Μανιατόπουλα.

Η εκδήλωση έκλεισε με λόγια συγκίνησης από τον Νίκο Ταβουλάρη, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στους συντελεστές της και τους παρευρισκόμενους.

Ρεπορτάζ: Νικόλαος Πιερρακέας
Φωτο-video: MANINEWS

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα