«Λεωνίδεια 2018»: Ο Δ. Σπάρτης τιμά τη Μάχη των Θερμοπυλών

Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2018 15:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Λεωνίδεια 2018»: Ο Δ. Σπάρτης τιμά τη Μάχη των Θερμοπυλών

Εκδήλωση μνήμης της ιστορικής Μάχης των Θερμοπυλών με τίτλο «Λεωνίδεια 2018» διοργανώνει  ο Δήμος Σπάρτης και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:00 μμ στον χώρο του αγάλματος του Λεωνίδα (στην είσοδο του Δημοτικού Σταδίου Σπάρτης).

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση θα δώσει το «παρών» και ο δήμαρχος Λαμιέων, Νίκος Σταυρογιάννης.

Πρόγραμμα
20.00: Χαιρετισμοί επισήμων
20.15: Ομιλία από τον εκπαιδευτικό Ευάγγελο Μητράκο με θέμα «Η μάχη των Θερμοπυλών. 480 π.Χ.»
21.00: Προβολή video με θέμα τη Μάχη των Θερμοπυλών
21.15: Απαγγελία ποιημάτων από μέλη της ΕΘΟΛ με τη συνοδεία αρχαιοελληνικής μουσικής από τον μουσικό Γιώργο Μπαρμπαρέκο.
21.30: Συναυλία αρχαιοελληνικής μουσικής, με αρχαία λύρα & αρχαίο πλαγίαυλο από τον μουσικό Γιώργο Μπορμπαρέκο. (Τα όργανο αυτό κατασκευάστηκαν με βάση ακριβείς μετρήσεις που έγιναν σε ευρήματα κατά τόπους ανασκαφών, από το εργαστήρι του Μεταπτυχιακού Προγράμματος EPMHΣ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΠΑ).

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα