Βήματα για την αξιοποίηση αμερικανικής δωρεάς για το αρχαίο θέατρο Σπάρτης

Τι ειπώθηκε σε συνάντηση Βαλιώτη-Μπένου - Στη Σπάρτη η επόμενη συνάντηση του «Διαζώματος»

Παρασκευή, 09 Νοέμβριος 2018 17:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Βήματα για την αξιοποίηση αμερικανικής δωρεάς για το αρχαίο θέατρο Σπάρτης

Συνάντηση με τον ιδρυτή και πρόεδρο του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» κ. Σταύρο Μπένο είχε ο δήμαρχος Σπάρτης, Ευάγγελος Βαλιώτης, με επίκεντρο το θέμα της αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου Σπάρτης. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο κ. Γεώργιος Γιαξόγλου, αρχιτέκτονας και ιδρυτικό μέλος του σωματείου, ο κ. Ευστάθιος Μπεκιάρης, πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Ανασυγκρότησης του Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης «ΓΙΤΙΑΔΑΣ», συνεργάτες του σωματείου και ο αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Αργυρόπουλος.

Κύριος άξονας της συζήτησης ήταν οι δρομολογούμενες ενέργειες για την αξιοποίηση της συμβολικής δωρεάς, ύψους 100.000 δολαρίων του Ιδρύματος J.M. Kaplan Fund των ΗΠΑ, για την εκτέλεση της πρώτης φάσης των εργασιών ανάδειξης του ιστορικού μνημείου. Αξιοσημείωτο είναι, πως πρόκειται για τη δεύτερη χορηγία που λαμβάνει ένα αρχαίο θέατρο στην Ελλάδα από το αμερικανικό ίδρυμα.

Επίσης, ο κ. Μπένος αναφέρθηκε και στην εκδήλωση του σωματείου, την ετήσια συνάντηση των εταιρικών μελών του «Διαζώματος» που θα διοργανωθεί φέτος στη Σπάρτη από τις 5 έως τις 7 Απριλίου 2019.

Ο δήμαρχος Σπάρτης εξέφρασε την ελπίδα ότι η χρηματοδότηση του Αμερικανικού Ιδρύματος θα αξιοποιηθεί από την αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ στο μέγιστο. Επιπλέον, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του σωματείου και ιδιαίτερα τον κ. Μπένο «για την εμπνευσμένη πρωτοβουλία τους να καταπιαστούν με την υλοποίηση του σπουδαίου αυτού έργου, καθώς και για την αρωγή και καθοδήγησή τους όλα αυτά τα χρόνια, για ένα έργο που αφορά στην τοπική κοινωνία, αλλά είναι και προς το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον».

Ακολουθεί φωτογραφία από τη συνάντηση στο γραφείο του δημάρχου Σπάρτης

20181109 111449

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα