Ένα «γεμάτο» αποκριάτικο τριήμερο σε περιοχές του Δ. Σπάρτης!

Οι εκδηλώσεις από 9 έως 11/3

Παρασκευή, 08 Μάρτιος 2019 13:53 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ένα «γεμάτο» αποκριάτικο τριήμερο σε περιοχές του Δ. Σπάρτης!

Αποκριάτικου ξεφαντώματος συνέχεια στη Σπάρτη και τα χωριά το τριήμερο 9 έως 11 Μαρτίου, οπότε και κορυφώνεται η φετινή περίοδος των Αποκριών! Ο Δήμος Σπάρτης και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, μάς προσκαλούν να διασκεδάσουμε όλοι μαζί, να «ξεδώσουμε» και να δημιουργήσουμε, με μια σειρά εκδηλώσεων, που συνδυάζουν τις παραδόσεις με τις σύγχρονες ιδέες και την φαντασία.

Μικροί, αλλά και μεγάλοι, θα έχουν την τιμητική τους στις πλούσιες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Σπάρτη, το Καστόρι, τις Καρυές, τον Μυστρά, τη Μαγούλα, το Παρόρι, τα Καλύβια Σοχάς, τα Ανώγεια και το Ξηροκάμπι. Αποκριάτικα πάρτι, συναυλίες,  εκδηλώσεις με κλόουν, μουσική και παιχνίδια είναι μερικά από τα δρώμενα που θα παρασύρουν όλους στην «τρέλα» της Αποκριάς! Απολαυστικές στιγμές, με κέφι, χρώματα, και πανδαισία αποκριάτικων ενδυμασιών, αναμένεται να χαρίσει και φέτος η παρέλαση καρναβαλιστών «Maskarata», που θα διεξαχθεί την Κυριακή 10/3 στους κεντρικούς δρόμους της Σπάρτης με κατάληξη στην κεντρική πλατεία της πόλης! Ιδιαίτερο «παλμό» θα μεταδώσει και φέτος η παραδοσιακή «Μουτζουροδευτέρα» την Καθ. Δευτέρα στο Καστόρι, ενώ από τις αποκριάτικες δράσεις δεν θα μπορούσε να λείπει το πατροπαράδοτο πέταγμα του χαρταετού στην Σαϊνοπούλειο πάρκο.

Και φέτος ο Δήμος Σπάρτης αφήνει υποσχέσεις για μια συναρπαστική αποκριάτικη περίοδο για τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες!

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Σάββατο 9/3

• 11:30: Σπάρτη - κεντρική πλατεία
Μουσικά αποκριάτικα ακούσματα από dj.
• 11:30: Σπάρτη - πλατεία Δούκα
Αποκριάτικο πάρτι για παιδιά. Μουσική, παιχνίδια, κλόουν, face painting και μπαλονοκατασκευές με την υποστήριξη του 300ου Συστήματος Προσκόπων Σπάρτης.
• 17:00: Σπάρτη - πλατεία Γεωργίου Σαϊνόπουλου (Νέος Κόσμος)
Αποκριάτικο πάρτι για παιδιά. Μουσική, παιχνίδια, κλόουν και κατασκευές με την υποστήριξη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού (Τ. Τ. Σπάρτης).
• 18:00: Καστόρι
Αποκριάτικη γιορτή για παιδιά και μεγάλους με μουσική και αερόστατα.

Κυριακή 10/3

• 11:30: Σπάρτη - παρέλαση καρναβαλιστών «Maskarata»

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από το 2ο Δημοτικό Σχολείο και μέσω της Κ. Παλαιολόγου, υπό τους ήχους μουσικής, θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, όπου θα συνεχιστεί η γιορτή μας με χορευτικές επιδείξεις από το Christina's Dance Studio και Latin χορούς,  Charleston και Rock n Roll από το Dame La Mano. Στα τρία καλύτερα γκρουπ θα δοθούν βραβεία 200 - 150 - 100 ευρώ αντίστοιχα.
• 17:00: Καρυές - κεντρική πλατεία
Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα από dj, κλόουν με face painting και μπαλονοκατασκευές  για τα παιδιά, μασκαράδες, άναμμα φωτιάς & κεράσματα με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών.
• 17:30: Ξηροκάμπι - κεντρική πλατεία
Παρέλαση αρμάτων, χορός και κεράσματα.  
• 18:00: Παρόρι - κεντρική πλατεία (Κέραμος)
Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα από dj, μασκαράδες, κεράσματα, αερόστατα και ιπτάμενα φανάρια με την υποστήριξη του Πολιτιστικού & Περιβαλλοντικού Συλλόγου «ΠΑΡΟΡΙ 2011».
• 19:00:  Καλύβια Σοχάς - προαύλιος χώρος αίθουσας συλλόγου
Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα από dj, μασκαράδες, κεράσματα, άναμμα φωτιάς και αερόστατα με την υποστήριξη του Αθλητικού Επιμορφωτικού Συλλόγου.

Καθ. Δευτέρα 11/3

• 11:00:  Καστόρι - κέντρο
Παραδοσιακή εκδήλωση «Μουτζουροδευτέρα» με παρέλαση αρμάτων, μουσική & κεράσματα.
• 11:00: Καρυές - κεντρική πλατεία
Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα από dj, άναμμα φωτιάς, αναβίωση του εθίμου του μουτζουρώματος & κεράσματα με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών.
• 11:30: Μαγούλα - πάρκο Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος
Πέταγμα χαρταετών, παραδοσιακή μουσική & κεράσματα.
• 12:30: Μυστράς - κεντρική πλατεία
Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα από dj, κλόουν με face painting και μπαλονοκατασκευές  για τα παιδιά,  μασκαράδες, άναμμα φωτιάς & κεράσματα με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυστρά.
• 18:00: Ανώγεια - κεντρική πλατεία
Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα από dj, μασκαράδες, κεράσματα, άναμμα φωτιάς και αερόστατα με την υποστήριξη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Ανωγείων «Η ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΤΙΣΣΑ».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα