Έκθεση χαρακτικών & φωτογραφιών αρχαίου θεάτρου Σπάρτης στην ΠΕΣ

Παρασκευή, 15 Μάρτιος 2019 18:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έκθεση χαρακτικών & φωτογραφιών αρχαίου θεάτρου Σπάρτης στην ΠΕΣ

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, τη Πνευματική Εστία Σπάρτης & με τον Σύνδεσμο Φίλων Ανασυγκρότησης Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης «Γιτιάδας», διοργανώνουν την «έκθεση χαρακτικών & φωτογραφιών Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης. Συμβολή στο “2019: Έτος Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης”.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο εντευκτήριο της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης, (Λυκούργου 82 & Χαμαρέτου), στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κουρής» & στον αύλειο χώρο «Αλέξανδρος Παπαδολιάς».

Τα εγκαίνια της θα γίνουν την Τετάρτη 20 Μαρτίου και ώρα 7:00 μμ και θα είναι επισκέψιμη για το κοινό κατά τις ώρες 7:00 μμ–9:00 μμ. Η έκθεση θα λειτουργήσει μέχρι και την Κυριακή 10 Απριλίου 2019.

Η έκθεση θα αναπτυχθεί σε δύο ενότητες:

- Στον αύλειο χώρο του εντευκτηρίου στα ειδικά πλαίσια του ΝΠΠΠ θα αναρτηθούν έξι banners από μουσαμά με χαρακτικά περιηγητών του 18ου & και 19ου αιώνα, στα οποία απεικονίζεται το αρχαίο θέατρο της Σπάρτης.

- Στον υπόγειο εκθεσιακό χώρο «Αλέξανδρος Κουρής» θα εκτεθούν περί τις 25 φωτογραφίες που έχουν θέμα την πορεία και την εξέλιξη των ανασκαφών & των εργασιών ανασκαφής & ανάδειξης του θεάτρου καθ’ όλη τη διάρκεια του 20ου αιώνα. Η έκθεση θα ολοκληρώνεται με πίνακα με πληροφορίες για τις εξελίξεις των τελευταίων ετών. Επίσης στον χώρο αυτό θα μεταφερθεί και θα αποτελέσει ξεχωριστό έκθεμα και η μακέτα του Αρχαίου Θεάτρου που έχει κατασκευαστεί από το Σωματείο «Γιτιάδας» και σήμερα βρίσκεται στο «Μουσείο της Νεώτερης Σπάρτης», που λειτουργεί στον όροφο του ίδιου κτιρίου.

Παράλληλα και σε συνεργασία και με τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και με τις Πανεπιστημιακές Σχολές θα οργανωθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Για τις ανάγκες του προγράμματος αυτού έχει γίνει επανέκδοση & επικαιροποίηση ειδικού φυλλαδίου, που είχε εκδοθεί περί το 1998 από τον Σύνδεσμο Φίλων Ανασυγκρότησης Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης «Γιτιάδας» και το είχε επιμεληθεί η αρχαιολόγος της Ε’ ΕΠΚΑ Στέλλα Ραυτοπούλου.

H έκθεση διοργανώνεται με την ευκαιρία της ανακήρυξης από το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» του 2019 ως «Έτους Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης» αλλά και της πραγματοποίησης την Παρασκευή 5 έως και την Κυριακή 7 Απριλίου 2019, της 6ης Συνάντησης των Εταιρικών μελών του Σωματείου στη Σπάρτη.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα