Μπαμπινιώτης από Σπάρτη: «Μοναδικό παγκοσμίως το ελληνικό αλφάβητο»

Ευχαριστίες του Συνδέσμου Φιλολόγων Λακωνίας

Παρασκευή, 12 Απρίλιος 2019 14:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μπαμπινιώτης από Σπάρτη: «Μοναδικό παγκοσμίως το ελληνικό αλφάβητο»

Σε ένα κατάμεστο  αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη, το Σάββατο 30/3, ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Το Ελληνικό Αλφάβητο σε σχέση με την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό».

Μεταξύ άλλων ο κ. Μπαμπινιώτης επεσήμανε ότι τα κύρια χαρακτηριστικά της ελληνικής γλώσσας είναι η συνέχεια, η οικουμενικότητα και η καλλιέργεια της, ενώ μέσω της έκθεσης ερωτημάτων, ανέπτυξε για τη σημασία και συμβολή του ελληνικού αλφαβήτου στην καλλιέργεια και ανάπτυξη του παγκόσμιου πολιτισμού.

Ο Καθηγητής αναφέρθηκε και στο μακεδονικό ζήτημα, τονίζοντας ότι η γλώσσα των Σκοπίων ψευδώνυμα ονομάζεται μακεδονική, καθώς πρόκειται για σλαβική γλώσσα που γράφεται με το κυριλλικό αλφάβητο.

Σε ευχαριστήρια ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λακωνίας  αναφέρει τα εξής:

«Μετά την εκδήλωση - ομιλία του καθηγητή Γλωσσολογίας και πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεωργίου Μπαμπινιώτη, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λακωνίας επιθυμεί να ευχαριστήσει το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης και τη Σχολή Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την επιτυχημένη συνδιοργάνωση.

Επίσης, ευχαριστεί τον τηλεοπτικό σταθμό ΙΟΝΙΑΝ (και συγκεκριμένα τον κύριο Κούρο και την κυρία Βαφάκου) για την προβολή της εκδήλωσης και τη συνέντευξη, και ιδιαίτερα τον κύριο Λάμπρο Λαμπρόπουλο (Δημοτική Αγορά Λακωνίας), που κάλυψε την εκδήλωση σε απευθείας διαδικτυακή μετάδοση, αλλά και το σύνολο των τοπικών μέσων ενημέρωσης, που προέβαλαν από πριν την ομιλία. Ευχαριστεί,  ακόμα, τον κύριο Αθανάσιο Ρουμελιώτη για τη φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.

Ευχαριστεί τον κύριο Νίκο Θεοδωρακάκο (Κτήμα Θεοδωρακάκου) για την ευγενική του προσφορά όπως και τη διεύθυνση και το προσωπικό του Ξενοδοχείου Μενελάιον για τις υπηρεσίες τους.

Ο κύριος Μπαμπινιώτης ένιωσε ιδιαίτερη τιμή και χαρά για την υποδοχή αλλά και την παρουσία του κόσμου στην εκδήλωση και εξέφρασε τον θαυμασμό του για τη Σπάρτη και τον αρχαίο πολιτισμό της. Κατά την παραμονή του επισκέφθηκε το Γύθειο, το αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης και είδε το ψηφιδωτό της Ευρώπης. Πριν αναχωρήσει εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη φιλοξενία και την επιθυμία του να ξαναεπισκεφτεί τη Σπάρτη στο μέλλον.

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λακωνίας ευχαριστεί όλους όσοι προσήλθαν στην ομιλία και γέμισαν το αμφιθέατρο και διαβεβαιώνει ότι θα ακολουθήσουν ανάλογες εκδηλώσεις στο μέλλον, που προάγουν τη γνώση, την παιδεία και τον πολιτισμό στη Σπάρτη».

Φωτο: Αθ. Ρουμελιώτης

Παρακολουθήστε στιγμιότυπα από την ομιλία του Καθηγητή Μπαμπινιώτη στα παρακάτω video

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα