Εγκαινιάστηκε η φωτογραφική έκθεση για τη ζωή και παράδοση του 20ου αιώνα στον Λογκανίκο (ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, 06 Μάιος 2019 19:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εγκαινιάστηκε η φωτογραφική έκθεση για τη ζωή και παράδοση του 20ου αιώνα στον Λογκανίκο (ΦΩΤΟ)

Την Τετάρτη 30 Απριλίου στο Δημοτικό Σχολείο Λογκανίκου του Δήμου Σπάρτης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της  φωτογραφικής έκθεσης με θέμα «Εκπαίδευση, Λαϊκός Πολιτισμός, Κοινωνική και Πολιτιστική ζωή στον Λογκανίκο και τον Βόρειο Ταΰγετο τον 20ο αιώνα (1900-1980)».

Διοργανωτές ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λογκανίκου, η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους- Αρχεία Ν. Λακωνίας και το Δημοτικό Σχολείο Λογκανίκου.

Των εγκαινίων της έκθεσης προηγήθηκαν παρουσιάσεις σχετικές με την έκθεση από τον πρόεδρο του συλλόγου  κ. Νικόλαο Ανεμοδουριώτη, τον αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας και γραμματέα του συλλόγου κ. Λεωνίδα Σουχλέρη, ενώ το πρώτο τμήμα της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με την διάλεξη της προϊσταμένης των Γενικών Αρχείων του Κράτους–Αρχείων Ν. Λακωνίας κ. Π. Γαβαλά με θέμα «Μνήμες από το Δημοτικό Σχολείο Λογκανίκου».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Ηλίας Στρατηγάκος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ηλίας Κανελλάκης, ο αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Νικολακάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Γεώργιος Βλάχος, ο εφημέριος ιερέας κ. Ανδρέας Κωστόπουλος, το Τοπικό Συμβούλιο Λογκανίκου, ο πρόεδρος κ. Γ. Μάρκος και οι σύμβουλοι Γεώργιος Σαραντάκης και Νικόλαος Παπαλυμπέρης, καθώς και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγόριανης κ. Δ. Καφεντζής,    

Από τον χώρο της εκπαίδευσης, ο δ/ντης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λακωνίας  κ. Πέτρος Νταλιάνης, ως εκπρόσωπος του δ/ντη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λακωνίας, ο δ/ντής του 3ου Λυκείου Σπάρτης κ. Διαμαντής Μανεσιώτης, ο δ/ντής του Γυμνασίου Καστορείου κ. Αναστάσιος Παπαναστασίου, καθώς πολλοί δάσκαλοι που υπηρέτησαν στο σχολείο του Λογκανίκου.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή καθώς ξεπέρασε τα διακόσια άτομα, γεγονός που δηλώνει το ενδιαφέρον και την αγάπη για την ιστορία του τόπου  αλλά και την αγωνία  για την προστασία και την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της περιοχής της βόρειας Λακεδαίμονας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λογκανίκου εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στην αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, στον αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Πλειώτα και στη Σχολική Επιτροπή του Δημοτικού Σχολείου Λογκανίκου του Δήμου Σπάρτης.

Τέλος ένα θερμό ευχαριστώ στο κόσμο που παραβρέθηκε στα εγκαίνια, για την συνεργασία του, τη συμπαράσταση τους και το θερμό του χειροκρότημα αλλά και στην αθρόα προσέλευσή του καθ’ όλη την διάρκεια της φωτογραφικής έκθεσης, η οποία και θα διαρκέσει έως το Σαββάτο 4 Μαΐου 2019.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα